Powered By Blogger

24 Eylül 2018 Pazartesi

Çiğ köfte partisi...


     Çiğ köfte partisi yapmıyorduk uzun zamandır. Bu akşam servisle eve gelirken Yaşar hatırlattı. “Abi gece vardiyasından çıktıktan sonraki ilk gün, bize çiğ köfte ısmarlayacaktın” diye. Bize derken, diğer kişi de Şuayip. Artık bizde bu gelenek haline geldi. Ara ara çiğ köfte yeriz. Bu akşam çiğ köfte ısmarlama sırası bendeydi. Şuayip ile ben acılı söyledik. Şuayip, marul falan da istemedi. Lavaşın üstüne çiğ köfte tamam. 

çiğ köfte partisi

     Yaşar normalde hiç acı istemedi. Ama hazırlanışını izlerken onun da canı çekti. “Az bana da acı koysana abi” dedi.  Ama acılı acılı iyi gitti. Ondan sonra bir başka geleneğimize geçtik. Çay içme. Hemen ilerdeki çaycıda her zamanki gibi çaylarımızı söyledik. Bir 15 dakika falan da orada takıldık. İşlerin nasıl gittiğinden, gönül işlerinden konuştuk. Kısa zamanda çok şey konuştuk yani. Ondan sonra da evlere dağıldık. Böylece bir çiğ köfte partisi daha son bulmuş oldu.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/pineapple-fruit-1071879/

8 yorum:

  1. Bileydim benim oğlanı da gönderirdim. Kendisi tam bir çiğköfte canavarı :)

    YanıtlaSil
  2. Gecen sene bizde cok yapardık ev arkadaşım urfalıydı yaptırırdık ona şimdi ise o mezun ben ise bazı nedenlerden dolayı yurt odasındayım :) afiyet olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Urfalı on numara yapıyordur çiğ köfteyi 😀 Eyvallah kardeşim.

      Sil
  3. Harika, ama marulsuz çiğköfte olmaz yahu, özellikle marul'un göbeğini çok severim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oluyormuş Mustafa :) Marulun fazla olmaması şartıyla bende marullu severim :)

      Sil