Powered By Blogger

22 Eylül 2018 Cumartesi

Yorumsuz blog yazısı bırakmamaya var mısınız?


     Elimden geldiğince her blog yazısına yorum yaparım. Hatta sırf yorum yapacağım diye klasikleşmiş şeyler yazarım. “Çok güzel yazmışsın. Eline sağlık” gibi.  Ya da, “Bu faydalı bilgi için teşekkürler” tarzı. Ama ne yapayım. Aklıma başka bir yorum da gelmiyor. Ama o yazıyı da yorumsuz bırakmak istemiyorum. Eğer bir yazıyı yorum yapmadan kapatırsam, kendimi suçlu gibi hissediyorum. 

     Yorum, bir blog yazarı için çok önemlidir. Onu tekrar yazmaya teşvik eder. “Yazdıklarım boşa gitmiyormuş. Bak, okuyorlar ve yorum yapıyorlar” der. Bu nedenle yorum yapmaktan kaçınılmamalı. Gerekirse çok bilindik yorumlardan biri yazılmalı. “Kalemine sağlık” denilmeli. Blog yazarı bunu görsün. İnsan, denetlenmeyi bekleyen yorumlar kısmında hiç yorum görmeyince morali bozuluyor. Ama birde 4-5 tane yorum olduğunu görünce. Sayfa baştan aşağıya yorum dolu olunca. O kadar büyük bir moral oluyor ki ona. 

Blogda yorum yapma

     Bu yazıyı okuyan herkese sesleniyorum. Benim yazılarıma yorum yapmak isteyip de, “Her zaman eline sağlık da denilmez ki. Boşver, yorum yapmayayım” diyen varsa, artık demesin. Gönül rahatlığıyla ne istiyorsanız yazın. İsterseniz hep aynı şeyi yazın, ama yazın. 

     Bazen blog yazılarında hiç yorum görmüyorum. O yazıya hemen yorumumu yapıyorum. Hiçbir blog yazısı yorumsuz kalmamalı. O yaptığım yoruma blog yazarı o kadar candan bir cevap veriyor ki. “İyi ki o yorumu yapmışım” diyorum. Ya da şunu yapın. Yukarıdaki tüm yazdıklarımı unutun. Hiç yorum almamış bir blog yazısı gördüğünüzde, muhakkak ama muhakkak yorum yapın. 

     Ben ilk yorumumu aldığımda ne sevinmiştim. Havalara uçmuştum. Bir kişi, benim bloğuma yorum bırakmıştı. Hangi yazıma ve yorum nasıl bir yorumdu hatırlamıyorum şimdi. Belki de deminden beri bahsettiğim standart yorumlardan biriydi. Ama ben çok sevinmiştim. Bir ara da o yazıma ve ilk yorumuma bakayım. Merak ettim şimdi bak. Hatta bundan güzel bir blog yazısı bile çıkabilir. Hemen bunu listeme alayım. Sonradan unutuyorum. Telefonda, Google Keep uygulamasına not ediyorum. Bu arada bu konu hakkında yazmak isteyenler de yazabilir. “Şimdi bu yazıyı yazarsam, Cem bunu ben yazmıştım” der diye düşünmeyin. Yazın.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/close-up-view-indoors-instrument-pencil-141966/

37 yorum:

  1. Çok yapıcı bir yaklaşım. Aslında olması gereken bu :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel anlatmışsın Cem. Ben de üzülüyorum birisine hiç yorum yapılmadıysa. Bu konuda hassas olmalıyız. Hiç mi bir şey düşündürmez ki bir yazı. Gönlü kırılır yazanın. Eline sağlık Cem...

    YanıtlaSil
  3. Cem bey bloglara ilginiz bence harika yorumlamayı ve yorum almayı bende seviyorum . Blog yazıların da yorum yapanda yorum alanda her ikisi de karlı oluyor en çok yorumu (alakalı olarak) alan kazanıyor . Eh bi nevide Seo uygulanmış oluyor isteyen blogcu istediği yerde çıkış sağlayabiliyor bence faydalı bir yazı olmuş teşekkür ederim. takibe aldım.

    YanıtlaSil
  4. Yazı yayınlamayı misafir için hazırlanmaya benzetiyorum ben .Hazırlık yaptığımız halde misafirin gelmemesi ne kadar üzücüyse yorum almamakta aynı hayal kırıklığına uğratır her halde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ne hayal kırıklığı.

      Sil
    2. Bu ne yerinde bir tespit Cam Güzeli. Durum tam da böyle :)

      Sil
  5. Yaz Cem kardeşim!Bizde hep okuyalım!Destekçinim!
    La la la la la la laaayyyyyy oooooo Yaşamdan yazılarrrr🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️😂Holiganlık kanımda var 😬🤟🏻dayanamadım bir an içimden bu yorumu yazmak geldi valla!😂

    YanıtlaSil
  6. Aynı şekilde Cem kardeş,
    sabah uyanır uyanmaz ilk işim daha elimi yüzümü yıkamadan hemen mobilden Blogger hesabıma girip, yorum var mı ona bakmak oluyor .. Eğer yorum gelmişse o kadar mutlu ve motive oluyorum ki, günüm o ilk enerji ile başlıyor.. Tabii yorum alabilmek içinde yazmak üretmek gerekiyor. kaldı ki ben çok sınırlı içerik üretebiliyorum,, e doğal olarak yorum gelmemesi normal. ama insanı motive ettiği gerçeği kesinlikle geçerli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah kalkar kalkmaz bende aynı şeyi yapıyorum üstad :)

      Sil
  7. Cem kardeşim çok güzel ifade etmişsin düşüncelerini. Yazı için tebrikler :)

    YanıtlaSil
  8. İlk kez yazını okudum bayadır yoktum eskiden bende cok sevinir mutlu olurdum yorum kısmını dolu görünce :) Artık blog yazmadaki amacım okunmak olmadığı için aklımın ucun ucundan geçmiyor... Yazınızda kendimden birsey bulduğum için bloğunuzu listeme alacağım her yazınıza söz vermeyeyim ama gördükçe fikirlerimi yorumla iletirim kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniden bloğa dönmen çok güzel. Takibe aldım bende bloğunu :)

      Sil
  9. O zaman bu yazıyı yorumsuz bırakmayalım. Güzel bir düşünce ...

    YanıtlaSil
  10. "Yorum blogcunun kamçısıdır" demiş MÖ 2000'li yıllarda yaşayan ünlü bir düşünür. O yüzden yorulmadan yorumlamaya devam!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ünlü düşünür çok doğru söylemiş abi :)

      Sil
  11. Yorum yapmış olmak için yorum yapmak, bana pek doğru gelmiyor. Mesela şu anda yazdıklarınıza istinaden bunu söylemek için yorum yapıyorum. Ve size de şunu sormak istiyorum:

    Şu anda benim yorumum gibi bir yorum mu almak isterdiniz, yoksa (teşekkür ederim, eline sağlık) gibi samimiyetsiz bir yorumlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, haklısın. Öyle olunca da kimse de yorum yapmıyor ama. Herkesten çok felsefi yorumlar beklemek de olmuyor. Bende her zaman öyle dolu dolu yorum yapamıyorum. Ama yazıyı okuduğumu da o kişiye göstermek istiyorum. O yüzden yorumsuz bırakmayalım diyorum.

      Sil
  12. Yorumlar hakkındaki fikirlerin bence çok mantıklı ve aynı düşüncede olan çok sayıda kişi var sizin gibi..Bence de sayfalar yorumsuz bırakılmamalı..İnsan hiç değilse fırsat buldukça sayfaları dolaşabilmeli ve okuduğuna göre /aklına konu hakkında yazacak bir şey gelmiyorsa sadece "elinize,kaleminize,yüreğinize /emeğinize sağlık" diye de yorum yapabilmeli..Bunun bir zararı yok bence de..Güzel bir konuydu,elinize sağlık..✔🙂

    YanıtlaSil
  13. Samimi yorumlar daha güzel geliyor bana:) eğer o an yazacak bir yorum bulamıyorsam kendimi zorlamam bir ara şey vardı ”okudum” deyip geçmek:) öyleside çok kaba oluyordu. O zaman herkes kendi bildiğini yapsın sen böyle rahat hissediyorsan bu şekilde yorum yazarsın. Belki de o anda yorumlayacak bir şey bulamazsın ama yazarı çok samimi bulur ve övgü kelimelerini tercih edersiniz. Kim nasıl isterse...
    mimlendiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes bildiğini yapsın. Oda olur Fatmanur :) Her görüşe açığız. Mim için teşekkürler :)

      Sil
  14. Bu konuda size hak veriyorum. Maalesef dönem dönem bloglara uğrayamıyorum bile yazımı paylaşıp çıkıyorum. Ama bundan sonra vakit buldukça bu konuya daha çok hassasiyet göstereceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş yoğunluğundan insan fırsat bulamıyor haklısınız.

      Sil
  15. Bende aynı yorumları yapma pahasına da olsa yorum yazıyorum. Kimsenin yorum yapıp yapmamasına da pek bakmam okuduğumda aklıma söyleyecek bir söz geldiyse söyleyiveririm :) yazın güzeldi emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  16. Ben blogumu kendime not olsun diye yazıyorum. Yıllarca kimse okumadı. Sonra tanıdıklar bir iki... Okuyup yorum yapan olursa elbette sevinirim ama belki kimse okumasa daha özgürolurum. Kimbilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da farklı bir bakış açısı. Çok güzel bir düşünce.

      Sil
  17. Ve evet, hiç bir blog yorumsuz kalmamalı. Hepimizin blog yazmaya başlama hikayesi farklı olsada hepimiz yazılarımıza yorum gelmesinden hoşlanırız. Yazıların ne kadar okunduğunu görüyoruz fakat okur yorumlarıda çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yorum, blog yazarının yeni yazı yazması için teşviktir. İnsan sadece okunma oranlarıyla kalmak istemiyor Mustafa dediğin gibi.

      Sil
  18. Ahh ne kadar haklısınız ��

    YanıtlaSil