Powered By Blogger

23 Eylül 2018 Pazar

En büyük hayalim...(MİM)

     En büyük hayalim, mimi ile sizlerleyim. Bu da sanki bir radyo ya da televizyon programının açılışı gibi oldu. Yazıya nasıl başlayacağımı bilemedim. Girift beni mimlemiş. Akşam saatlerinde yazısını okurken gördüm. Mimlenenlere bir baktım. “Aaa ben” dedim. Bugün yazı da yazmamıştım. “En iyisi mi, mimi hemen yapayım. Sonra unutuyorum” dedim. 

     Şu anda saat 22:45 ve bu yazıyı kaleme alıyorum. Günlerden Pazar. Yarın iş var. Pazartesi sendromlu olarak yapıyorum bu mimi. Sevgili Girift’in yazısına şuradan bakabilirsiniz. Benim öyle koca koca hayallerim yok. Mesela bir Elon Musk gibi, marsa insan göndermeyi hayal etmiyorum. Ya da dünyanın en büyük blog yazarı olmayı da hayal etmiyorum. Aslında iyi bir hayalmiş. Dünyanın en büyük ve en tanınmış blog yazarı. Hakikaten şu an dünyada en büyük blog yazarı kim? Bilen varsa yorumlara yazsın. Merak ettim bak.

     Küçükken Cem Kazan polis yazarmışım evin duvarlarına. Büyüdüğümde hiç polislik hevesim olmadı. Nereden tutturduysam polis olacağım diye. Benim hayalim çok basit aslında. Beni takip edenler bilirler. Bunu da devamlı okumaktan sıkılmamış olmalarını umarak, yazarak geçinmek diyorum. Yani sadece blog yazarak para kazanmak. Blog yazarak geçimimi sağlamak. Ama bu şartlarda mümkün gözükmüyor. 

En büyük hayalim

     Pucca gibi ünlü olmayı kim istemez. Bu arada Pucca ile ilgili yazdığım yazıya da isterseniz şuradan bakabilirsiniz. Pucca’yı sevmeyenler olabilir. Bende pek hazzettiğimi söyleyemem. Ama bir gerçek var ki, blog yazarak ünlü olmuş. Bu arada Pucca’nın yazılarını okudum. Yazılarıyla ilgili sorunum yok. Karakter olarak pek sevmiyorum. 

     Çok merak ediyorum. Acaba şu andaki blog grubundan, ileride böyle meşhur olacaklar var mı aramızda? Günlük olarak şu şekilde bir hayatımın olacağını hayal ediyorum. Sabah 9-10 gibi uyanmak isterim. Sonra bir kahvaltı. Sonra bir haber kanalları turu. Sonra sosyal medya. Öğleden sonra otururum yazımın başına. Özene bezene yazarım yazımı. Sonra takip ettiğim blog yazarlarının yazılarını okurum. Sonra takip ettiğim ulusal köşe yazarlarının yazılarını. Sonra da kitap okumaya geçerim. Büyük bir gazetede yazmaya başladıktan sonra bloğum ne olacak peki? Onu da o zaman düşünürüz değil mi? En büyük hayalim bu benim dostlar.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/man-sitting-on-dock-1060515/

22 yorum:

  1. Aslında benimde hayalim seninkinden farksız be Cem. Öyle bir blog yazarı olalım ki, başka bir işte çalışmamız gerekmese mesela ^^ Çok mu şey istiyoruz yahu !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yahu be Mustafa çok olur mu. Bu hayalimi ben gerçekleştiremezsem bile dilerim sen gerçekleştirirsin.

      Sil
  2. Güzel hayaller 😊 dilerim tüm hayalleriniz gerçek olur inşallah sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah. Hep beraber, hepimizin gerçek olsun :)

      Sil
  3. Umarım en kısa zamanda gerçek olur. En ünlüsü ya da en çok kazanan kim bilmiyorum ama başarılı olan bir çok örnek var etrafımızda. Örneğin Hakkı Alkan, ShiftDelete.net'i bir blog olarak kurmuş ve bu noktalara getirmiş. Bunun gibi farklı örnekler de var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde o örneklerden biri oluruz inşallah Blog Tecrübem.

      Sil
  4. hepimizin amaçları farklı.. bende başlarda idealist bir zihniyet ile açtım blogumu, üretebilirim sanmıştım. ama hayaller ve gerçekler arasındaki uçurum çıktı karşıma.. sonra devam etmeye karar verdim.. birde google reklamlarına başvurdum. kabul edildi.. ancak o da pek katkısı yok.. hatta hiç katkısı yok..
    kasım sonu gibi istanbula dönüşü bekliyorum. kış vakti belki daha güzel şeyler yazabilirim.. biraz daha yoğunlaşacam blog üzerine.. belki konsepti tamamen değiştirebilirim.

    YanıtlaSil
  5. İnşallah hepimizin hayalleri gerçek olur. Sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  6. "Blog yazarak para kazanmak.." Aslında çok sayıda blog yazarının ortak hayallerini irdelemişsiniz..Ben en çok "blog yazarlığının meslek olmasını" isterdim..Biliyorsunuz "Youtuber" diye bir meslek ortaya çıktı,devlet(işkur) youtuberliği meslek yapmıştı..🤔Blog yazarlığı neden meslek olmasın ki? En çok hak eden de bu meslek bence..✔ İyi bir mimdi,elinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
  7. Çok istersek neden olmasın. Selamlar :))

    YanıtlaSil
  8. Keşke o dediğin gibi bir şey mümkün olsa ama vlog izleyen bir toplumda okuyan toplum olmayınca istediğin hayal çok uç nokta kalıyor. Ama Allah'tan umut kesilmez. Gün gelir olur belki :)

    YanıtlaSil
  9. Dünyanın en ünlü blog yazarı kim acaba ben de merak ettim:) Blog yazarak geçim sağlamak harika bir hayal bence de.Tum hayalleriniz gerçeğe dönüşür umarım 😊

    YanıtlaSil
  10. Umarım daha fazla ilerleyebilirsin blog konusunda! Benim hayalim galiba şimdilik iyi bir Üniversite TT öğrenci olmak da çok zor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım istediğin gibi bir üniversite hayatın olur.

      Sil
  11. Ne güzel bir hayal:) her iş kendi çapında büyüktür. Birazda o iş ile uğraşan insanın azmine kalmış:) Cevapladığın için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil