Powered By Blogger

15 Eylül 2018 Cumartesi

Dolar'ları, Türk lirasına çevirmekle kalmayalım sadece...


     Artık kiralar Dolar üzerinden değil, Türk lirası üzerinden olacak. Bunun dışında araba satışları da. Başka bir uygulama, diğer ülkelerle milli paralar üzerinden alış veriş yapma. Hepsi Dolar’ın hegomanyasını kırmak için. Bu tür uygulamaların hayata geçirilmesini destekliyorum. Paramızın değerini koruyalım. Ama sadece bunu yapmakla kalmayalım. 

Dolar

     Dışarıya satacak ürünler yapalım. İthalatı azaltalım. Bunun için planlar yapalım. Tekrar tarım ülkesi olalım. Kendi kendimize yetelim. Düşünün bir savaş oldu. Ya da ülkemize ambargo koydular. Bize ne gıda maddeleri, ne silah, ne teknoloji satıyorlar. Böyle bir durumda bile ayakta kalalım. Ülke buna göre yönetilmeli. Daima en kötüsünü düşünerek. Çünkü bizim dostumuz yok, düşmanımız çok.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/man-holds-10-u-s-dollar-banknote-928201/

2 yorum:

  1. hımmmm ya bunların olacağını hiç sanmıyorum yaaa. en önemlisi tabii üretim ve ihracat ama hiç böyle durmuyor ülkemiz şimdilik yaniii. üretime geçmeli tabii. bir de tüketim azaltılmalı. ama şimdilik bu konuda umut yok gibi :) diğer konu ise evet biçok ülke lira üzerinden satış yapcakmış deniyor ama ülkeler de ıvır zıvır ülkeler yaniii geneldeeee :) yanii keşke liramız değerli olsa ama bunun için işte bol fabrika üretim filan lazım. dolar ve eoru nun gücünü kırmak zor bir deeee herkes dolar euro alıyor yaniiii çünkü paramıza güven yok. kimse bozmaz parasını. valla param olsa hemen gider bol euro alırdım ben dee :) ne bozmasııı. napcan türk parasınıııı :)

    YanıtlaSil