Powered By Blogger

14 Eylül 2018 Cuma

Her telefon uygulaması yapan para kazanıyor zaten...


     Çocuklar Duymasın’da Havuç, bir telefon uygulaması yapıyor. “Bundan ne kadar para kazanacaksın?” diyorlar. “Çok para” diyor. Bir uygulama yaptı ve her şey bitti öyle mi? Her uygulama yapan kesin para kazanıyor zaten. Bu hevesle yanıp tutuşan o kadar genç var ki. Mesela bizim Yazılımcı. Oda bir uygulama yaptı. Ama uçmadı kaçmadı Ogün. Kendi çapında bir yazılım şirketi var Ogün’ün. O yüzden ona, “Yazılımcı” diyorum. Bu iş çok basit algısı veriliyor gibi geldi bana.

telefon uygulaması

RUHU DİNLENDİREN BİR SES
     Bu sesin adı: Feride Hilal Akın. Şehrin Yolu şarkısını İlyas Yalçıntaş ile beraber söylemiş. O kadar değişik bir ses rengi var ki. Ve sesi o kadar dinlendirici ki. Birde siz dinleyin. Sizde benimle aynı fikirde olacak mısınız?

ALTIN İÇİN SÖYLENEN SÖZLER HEP AYNI
     Ekonomi programlarında denk gelmişsinizdir. Ya da akşam ana haberlerde. Altın için söylenen sözler hiç değişmiyor. “Altın her zaman güvenli limandır. Uzun vadeli bir yatırım aracıdır.”

İŞYERİNDE HER CUMANIN SON SAATLERİ
     Cuma günü mesai bitimine doğru herkeste bir keyif oluyor. Gülmeler daha içten. Moraller daha bir yüksek. Herkeste hafta sonunun kapıyı çalmış olmasının rahatlığı. Hele de cumartesi ve pazar tatilse, değme keyfine. Çağrı merkezinde hatlar boş olduğunda iki gün izin oluyor. Ama birde yoğunluk başladı mı, her hafta bir gün iznin olur. Mesela ben. 4 haftadır sadece pazar günü izinliyim. Ve yarın yine çalışıyorum. Bu üst üste 5’inci haftam olacak. Bu akşam yine herkeste bir neşe vardı. Gırgır şamata cabası. “Bunu yazmalıyım” dedim bende.


Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/adult-blur-business-close-up-267447/

6 yorum:

  1. Belki herkes para kazanamıyor ama ebeveynler böylesi bir iş olduğunu fark edebilmesi için iyi olmuş diyebilirim. İnsanlar henüz bilmiyor bu pazarı ve çocukları bu işi okumak dilediklerinde önlerinde set oluyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her çocuğun bu dünyaya adım atmasını isterim. Bu dünyadan haberleri olsun. Ama uygulama yaptın. Hemen para akıyor gibi yanlış bir algı olmasın.

      Sil
  2. Her işte aynıdır, bir iş yaptığın zaman direk para akmasını bekleme.Üstüne koyarak ilerle...

    YanıtlaSil
  3. Uygulama yazmak önemli değil; önemli olan konusu ve insana katacağı. Appstore’da O kadar çöp uygulama var ki anlatamam . Her “ ben uygulama yazdım “ diyene kapı açmayacaksın kardeşim. Önce bak bi işlevine di mi?

    İşyeri günlüğüne gelince; Lcw’de çalışırkenki ben gözümün önüne geldi. Hey gidi günler.. çok özledim ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulama yaptım paralar akacak diye düşünüyorlar. Özlenecek günler yaşamış olan bile güzel Nurcan.

      Sil