Powered By Blogger

13 Ocak 2020 Pazartesi

Piri Reis'in dünya haritasında Deccal'in yaşadığı ada gösteriliyor mu?


     Piri Reis’in dünya haritasında Deccal’in yaşadığı ada gösteriliyor mu? Öncelikle bu haritanın nasıl çizildiği konusunda birkaç şey söyleyeyim: İnanması güç olsa da değişik fikirler var. Bu denli kapsamlı bir haritayı çizmek için ancak uzaylıların yardımıyla olacağını söyleyenler var. Bunun dışında başka bir iddia ise: Astral seyahat yaparak ancak bu haritayı çizebileceği. Peki kendisi ne diyor bu konuda? 

Piri Reis haritası
foto kaynak: twitter.com
     Denizlerin ve hayvanların dile gelip ona yardım etmeleriyle çizdiğini söylüyor. Deccal meselesine girersek. Fotoğrafta gördüğünüz kırmızı saçlı adam Deccal mi? Bu adamın üzerindeki Arapça ifade de, “Bu canavarın yedi karış boyu vardır. Gözlerinin aralığı bir karıştır” yazıyor. Hemen onun üzerinde ise kırmızı bir ada var. Yoksa Deccal şu an o adada mı? Bu sorular hala gizemini koruyor.

10 yorum:

  1. tek diye bileceğim şey ilginç :))

    YanıtlaSil
  2. Çok değişik tespitler, bence derinlemesine araştırmışlardır bu konuyu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke araştırma sonuçlarını da açıklasalar.

      Sil
  3. Güzel bilgiler vermişsin Müfred. Yazıdan sonra okuyanlar için çok güzel olacak.

    YanıtlaSil
  4. Kim bilir dünya gözüyle göremediğimiz neler oluyor bu alemde. Hayvanlar ve denizler ayrıntısı bana da çok ilginç geldi...

    YanıtlaSil
  5. bu konu hakkında kesin dergipakda ve academia da makale vardır. piri reis gitmediği yerlere kulaktan dolma bilgilerle çizmiş ve değişik hayvanların yaşadığını düşündüğü için bu şekilde resmettiğini okumuştum bir yerde. Tam olarak hatırlamıyorum tabii benim şu anda yazdığım okuduğumun yanında ilkokul seviyesine indirmek gibi kalıyordur. Üniversitede dünya haritaları üzerine bir ders almıştım ders kaynaklarımı bulursam Piri reis haritalarıyla ilgili bir bilgi olup olmadığına bakacağım.(Bulursam yorumlarda belirteceğim) Ayrıca Piri Reisin ilk kez hayvanlarla ve denizlerle konuştuğu bilgisini okuyorum. Kaynağını merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir çok YouTube videosu ve bunun üzerine tartışma programları var. Muhakkak ilgini çekecektir o programlar.

      Sil