Powered By Blogger

2 Eylül 2018 Pazar

Leman Dergisi kapanacak mı?


     Leman Dergisi'nden de açıklama geldi. En son söyleyeceğimi başta söyleyeyim: Şu anlık dergi kapanmayacak. Ama kağıt sektöründeki maliyetler artmaya devam ederse kapanma durumu söz konusu olabilir. Leman Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Akgün böyle açıklıyor durumu. Daha önce de Uykusuz’dan da maliyet konusunda bir açıklama gelmişti. “Ya zam yapacaktık ya da dergiyi kapatacaktık” diye. Derginin fiyatı, 1 lira artarak 5 lira oldu. 

Leman Dergisi

     Niye bir bir dergiler maliyetlerden bahseder oldu. Yine Tuncay Akgün’ün söylediğine göre kağıtta yerli üretim sıfırmış. Dolar ve Euro artınca da kağıt maliyetleri almış başını gitmiş. İşin daha da kötüsü bu durum sadece karikatür dergileri için bir sorun değil. Yayınevleri için de tehlike çanları çalıyor. Hatta Ayrıntı Yayınları da kitaplarına zam yapmış bile. En kötü senaryo ise: Kitap, dergi basımları durma noktasına gelebilir. Bu arada Leman Dergisi son sayısında bu durumu protesto etmek için cep boy çıkmış.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/person-holding-black-pen-1020325/

10 yorum:

  1. Bu konuda söylenecek çok şey var da fayda etmiyor ne yazık ki! Çok üzücü bir durum. Biz daha çeşitlilik beklerken elimizdekilerden de oluyoruz. Her türlü zenginliğimizi kaybediyoruz. Üretmeden tüketme anlayışının neticesi, beklenen son bu sanırım. Belki de iyi günlerimiz, bilemiyorum. !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapların, dergilerin basılamadığı bir ortamı hayal etmesi bile ürkünç.

      Sil
  2. SEKA Kağıt Fabrikaları'nı zamanında birilerine peşkeş çekip bedavaya verdiler ve şu an ülkede kağıt üreten yok! Cem kardeşim aileni ve tanıdıklarını uyar; bugünler iyi günlerimiz; daha kötü günler kapıda! Gerekli tasarruf tedbirlerini alınız!

    YanıtlaSil
  3. Dergilerin çok büyük kazançları olmadığı için maliyetler kapatma noktasına getiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine iyi kötü kendi yağlarında kavrulup gidiyorlardı. Bu durum çok üzücü.

      Sil
  4. İzmir yerel gazeteleri artık Pazar günleri çıkmayacak

    YanıtlaSil
  5. Niye bir bir dergiler maliyetlerden bahseder oldu demişsin ya Cem, bunun temel sebebi okumuyor olmamızdır. Kitap satışı yapılan bir ülkede okuyan oranının hala %50'leri aşamamış olması bunun en net örneğidir. Kaldı ki dergiden bahsediyoruz, yoldan 19 kişi çevirsek, emin ol yarısı dergi isimlerinden bir haber yaşıyordur. Kitlesi kitaplara göre bile azken, bu kaosta savrulmalarını çok garip bulmuyorum. Üzüldüğüm tek husus dergide yer alan tüm ekibin, tüm emeklerin ve çabanın bu şekilde bir değer dönüşü ile karşılaşması... Hatta bugün yazacağım konu da bu, dergiler ve kitaplar. Göz atabilirsin. O yüzden çok hoş bir içerik olmuş. Güzel kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kemik bir kitlesi var bu dergilerin. Bu sevindirici. Ama kapanma ihtimalleri can sıkıcı. Yazını merakla bekliyorum. Çok teşekkürler bu güzel yorumun için.

      Sil