Powered By Blogger

11 Eylül 2018 Salı

Eylül'de yorgan örtmeye başladım...


     Eylül girer girmez soğuklar bastırdı. Eylül girmeden evde tişörtle oturuyordum. Geceleri yatarken üzerimde pike oluyordu. Ne kadar sıcak olursa olsun, illa yatarken üzerimde bir şey olmalı. Öyle alışmışım. Diğer türlü rahat edemiyorum. Pikeden battaniyeye geçtim. Sonra yorgana. Şimdi de bu yazıyı üzerimde hırka ile yazıyorum. Havalar bir anda ne kadar da soğudu. 

üşümek

     Bu sabah iş yerinde kahvaltı yaparken bundan konuştuk. Zeynep, apartmanlarında bebekler olduğunu, böyle giderse kaloriferlerin yakılmaya başlanabileceğini söyledi. Sabahları desen hırka giymeye başladım. En kalın olanını. Kardeşim Pınar, gelecek hafta için havanın biraz iyileşebileceğini söyledi. Hava durumu öyle diyormuş. Bizim Düzce’de havalar böyle. Peki sizin memleketlerde durumlar nasıl ahali?

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/alone-animal-bird-clouds-395196/

14 yorum:

  1. Burada dolu yağmaya başladı. Son bir kaç gece çok soğuk geçiyor. Yer Malatya.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle katılıyorum. İki ya da üç gün önce gece soğuktan uyuyamayıp kışlık uyku tulumumu giydim :D Üstüne bi de battaniye örttüm! Gerçekten havalar aşırı soğudu hele hele burada bir de ayaz var. Ankara Ayazı olduğunun da altını çiziyorum -_-

    YanıtlaSil
  3. Bursa'dan bildiriyorum. Ben t-shirtle durup öksürmeye devam ediyorum. Yatarken pikeye de devam. Hanım battaniye çıkaracakmış artık. Yorgana terfi etmedik daha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de battaniye çıkmış abi :) Geçmiş olsun bu arada. Dikkat et kendine.

      Sil
  4. serin ama yorganlık da değil :)

    YanıtlaSil
  5. Eskişehir'de biz hiç yorgan kaldırmayız ki:)

    YanıtlaSil
  6. Bayram sonrası bunaltıcı bir sıcak vardı. Son 3-4 gündür burasıda soğuk baya. Ama ben inatla battaniyeyle yatıyorum:) Yer: Ankara

    YanıtlaSil
  7. Şu an penceremden yağmurun sesini dinliyorum.
    İstanbul için yağmur vakti :)

    YanıtlaSil