Powered By Blogger

28 Eylül 2018 Cuma

Hayatınızı değiştirecek kitaplar okudunuz mu?


     Hayatınızı değiştirecek kitaplar konusu nerden geldi aklıma. Bugün okumaya başladığım kitaptan. Kendimi Buldum, kitabın adı. Yazarı ise, Halit Ertuğrul. Kendisinin ilk defa bir kitabını okuyorum. Gerçi yine de kendisinin kitabını okumamış oluyorum. “O nasıl şey yani?” dediğinizi duyar gibiyim. Kendisi daha önce Kendini Arayan Adam adında bir kitap yazmış. Bu kitap çok ses getirmiş. Bu kitapta bir ateistin İslam’a dönüşü anlatılıyor. 

Hayatınızı değiştirecek kitaplar

     Çoğu insan bu kitaptan etkilenip dinini yaşamaya başlamış. Bu insanlardan bazıları mektup yazmışlar yazara. Yazar da bu mektupları kitaplaştırmış. Bu nedenle yine Halit Ertuğrul’un kalemi ile tanışmamış oluyorum. Peki siz böyle bir kitap okudunuz mu? Okuduysanız bu hangi kitaptı ve hayatınızda ne değişti? Ve hala o kitabı bulamamış olanlara da bir fırsat. Şuradaki Onedio testinde, hayatınızı değiştirecek kitaplar hangisi onu bulabilirsin. Testten ne çıktı onu da yazın isterseniz.

Huzursuz Bacak kitabı yorumu yazım da burada.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/abstract-bright-color-dark-397998/

14 yorum:

  1. Okuduuum Paulo Coelho' dan Simyacıı:)

    YanıtlaSil
  2. halit ertuğrul dört beş tane okudum, iyi kitaplar, bazen arada ders veriyor, öğretmen yaaa :) vermese ama daha iyii :) hayat değiştiren kitaplar, hımm, yaratma cesareti (rollo may), sidarta (herman hesse). bu iki kitap sayesinde işteee yazmaya niyetlendim :)

    YanıtlaSil
  3. Virginia Voolf "Kendine ait bir oda"Hiç okumadım yazdım bir kenara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kitabın ismini bende çok duydum. Ama bir türlü okuyamadım.

      Sil
  4. Benim ki 2 tane kitaptı bunların ikisi de islamla ilgili kitaplardı..Bu iki kitapla tanışma hikayem de çok ilginçtir..Bundan 25-30 sene evvel,birini (kapakta kocaman ALLAH yazmasına rağmen) çöplükte,diğerini ise bir dizi sonucu evdekilerin istemesi üzerine aramış fakat bulamamıştım,tam geri dönecektim ki bir cami altındaki küçük bir kitapçıda "hadi ben burdayım" dercesine,kitap ismi bana dönük şekilde dururken bulmuştum..Çöplükte bulduğum kitap darmadağınık,paramparçaydı..Ben onu derledim,toparladım,yapıştırdım sayfalarını yepyeni yapmıştım..Öyle etkileyici kitaptı ki defalarca okumuştum..Onun etkisiyle herhalde Kur'an'ı iki sefer bitirmiştim..Sonra taşındık,sorunlar falan derken şimdi o kitaplar yok,neredeler hiç bulamıyorum..Böyle bir hikayemiz olmuştu..✔🙂

    YanıtlaSil
  5. Halit Ertuğrul lise yıllarımın yazarı. Tüm kitaplarını okudum sanırım. Düzceli Mehmet kitabı da güzeldi, Kendini Arayan Kadın vardı bir de. İnanç konusunda bakışımı etkileyen kitaplardandır...

    Dino Buzzati'nin Tatar Çölü kitabı hayatımı ciddi manada etkilemiştir. Kimilerine göre çok sıkıcı bir kitaptır ama bence çok derin. Zamanın ne kadar kıymetli olduğunu ve bir anımızı bile ''boş'' geçirmememiz gerektiğini anlatmıştı bana bu kitap.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, yazarla daha önce tanışmışsın. Ben daha yeni tanıyorum. Tatar Çölü'nü duydum. Oda okunacak kitaplar arasında.

      Sil
  6. Kendini Arayan Adam isimli kitabını okudum. Tarzı bana çok hitap eden bir yazar değil. Bir fikrin empoze ediidiği eserleri çok sevemiyorum. Keşke farklı fikirleri içerip son cümleyi okuyucuya bıraksa yazarlar.

    YanıtlaSil