Powered By Blogger

20 Eylül 2018 Perşembe

Sahibinden araba reklamı...


     Sahibinden araba reklamı çok hoş olmuş. Reklamın sloganı muhtemelen yoktur. İki kişi bir araba görüyor. Bu arabanın Sahibinden’de ilanı var mı diye bakıyorlar. Bakıyorlar ki yok. Sonra bir dünya insan beliriyor ekranda. “Biz de fark ettik” diyorlar. Sonra en baştaki iki adamdan biri, arabaya yaklaşıyor. Arabanın camına diliyle dokunuyor. “E bu araba değilmiş, pastaymış” diyor. Bu koca pastadan bir parça kesiyor. Diğer kilolu abimiz, “Kestane mi o?” diyor. Sonra oradakilerin hepsi, koca pastayı bitiriyorlar. 

     Reklam filmi çok kısa ama vurucu. Bu kadar kısa zamanda vermek istediği mesajı çok iyi veriyor. Mesajı vermenin dışında, insanda sempati oluşturuyor reklama ve firmaya karşı. Reklam filmine şuradan ulaşabilirsiniz. Zaman zaman reklam filmleri hakkında yazıyorum. Türk Hava Yolları’nın 85’inci yaşına özel çekilen reklam filmi hakkında yazıma, isterseniz buradan bir göz atabilirsiniz. 

     Hangi firmanın hangi reklamı hakkında yazacağımı nasıl belirliyorum? Burada kurum ve firma ayrımı yapmıyorum. Önemli olan reklam filminin beni bir tüketici olarak yakalaması. Bir reklam uzmanı değilim. Hoşuma giden reklamları sadece sizlerle paylaşıyorum. Yazılarını yazdığım reklamlar, genelde toplumun beğenisini kazanan reklamlar oluyor. Hemen aşağıda en çok okunun 10 yazımdan biri de Türk Hava Yolları hakkında yazdığım yazıdır. Buradan da anlaşılıyor ki toplum, o reklamı televizyonda gördükten sonra ya da başkalarından methini duyduktan sonra, internetten de izliyor reklamı. 

Sahibinden araba reklamı

     “Millet internetten reklamı mı izlermiş canım” demeyin. Zira izleniyor. Ben internetten bakmıyorum sevdiğim reklamlara. Televizyon çok izlediğim için aşağı yukarı her reklam kuşağında çıkıyor sevdiğim reklamlar. Milletin beğenisini kazanacak reklam yapmak kolay olmasa gerek. Sahibinden’in bu araba reklamını ele alalım mesela. Daha bu reklam ortada yokken hayal ediyorsun. İki adam bir arabayı görüyorlar. Sonra Sahibinden’de var mı diye bakıyorlar. İlanını göremiyorlar. Sonra adam, o gördükleri arabanın pasta olduğunu anlıyor. Hem de diliyle. Öyle bir durumda ben dilimle kontrol etmezdim. Elimle dokunurdum. Tabi orada reklamın daha ilgi çekici bir hal alması planlanmış. 

     Reklam yazarı olmak isterdim. Onlar da hayal kuruyorlar. Tüketicinin beğenisini kazanacak reklam filmi yazmaya çalışıyorlar. Bu da halkın nabzını yakından tutmayı gerektirir diye düşünüyorum. Sahibinden araba reklamı hakkında sizin görüşünüz ne peki?

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/asphalt-auto-automobile-automotive-381228/

6 yorum: