Powered By Blogger

30 Ocak 2024 Salı

Lise kütüphanesi...

Lisede okurken, okulun kütüphanesinden kitap alırdım. Ufak bir odaydı kütüphanemiz. Cevdet Bey ve Oğulları kitabını aldığımı hatırlıyorum. Kütüphanemizin kendine has bir kitap kokusu vardı.

HOŞUMA GİDEN SAHNE…

Yılmaz Erdoğan’ın, İnci Taneleri dizisinde bir sahne vardı. “Ne içersiniz?” sorusuna Azem, “Bana artık ne içeceğimi sormayın. Bana her zaman çay” cevabını verdi. Bir çay sever olarak bu sahne hoşuma gitti.

HAYALPEREST…

Neptünlü Cadı, bloğunda Hayalperest adlı kitaptan bahsetti. Bir şairin sekiz yaşından, on yedi yaşına kadar olan yaşamına tanıklık ediyoruz. Bu tip kitapları severim. Bu kitabı da okunacak kitaplar arasına ekledim.

BİR PARMAK YİNE…

Bu sene kar, ikinci defa yağdı. Ama yine bir parmak kadar. Bu gidişle bu sene, doğru dürüst bir kar göremeyeceğiz herhalde.

 

8 yorum:

  1. Sanırım artık kış ayları böyle geçecek, böyle devam ettikçe hastalıkların artışı kaçınılmaz olabilir. Maalesef dizi izlemiyorum ancak çayı severiz. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kar yağışına hasret kalacağız bu gidişle. Evet, çay sevilir :) Çok teşekkürler yorum için.

      Sil
  2. Kütüphaneler bana hep büyülü yerlermiş gibi gelir. :) pek severim.
    Aa ne güzel, demek kışın hakkını vermiş sizin şehrin havası :)
    not: sayfanın bu şeklini sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kütüphaneler gerçekten büyülü Momentos :) Dizlere kadar kar yağmasını bekliyorum Momentos :) Not: Sayfanın bu şekli benim de hoşuma gitti :)

      Sil
  3. Kütüphane dediniz beni geçmişe götürdünüz. Geçmişinde tarihten anılar taşıyan kütüphaneleri hep sevmişimdir. Üsküdar'da Şemsi paşa cami(Kuşkonmaz camisi) bahçesinde yer alan Şemsi paşa kütüphanesi de onlardan biri. Orası başka türlü huzur verirdi bana. Denizin kokusuyla eski kitapların kokusu karışırdı. Kuşkonmaz cami ismini ve gerçekten o camiye kuşların konmadığını çoğu insan bilmez. Dönemin padişahı Şemsi Ahmed Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılmıştır. Çok titiz olan paşa Mimar Sinan'dan üzerine kuşların pisletemeyeceği bir cami yapmasını ister. Sinan'da bunun üzerine araştırır ve çözümü de bulur. Kuşların rüzgarların yönünden etkilenmesi sebebiyle, camiyi kuzey ve güney rüzgarlarının kesiştiği yere yapar. Böylece kuşlar rüzgar nedeniyle konamaz ve kirletemezler.

    YanıtlaSil