Powered By Blogger

1 Şubat 2024 Perşembe

Mario Levi'nin ölümüyle öğrendiğim kitabı...

Yazar Mario Levi hayatını kaybetti. Onu anmanın en iyi yolu kitaplarını okumak olacaktır. İstanbul Bir Masaldı kitabı en sevilen kitaplarından biriymiş. Ölümü nedeniyle bunu öğrenmiş oldum. İlk fırsatta okumayı düşünüyorum.

GÜNLÜĞÜNÜ YANINDA TAŞIYAN KIZ…

İnci Taneleri dizisinde Yılmaz Erdoğan’ın oynadığı Azem karakteri bir kıza özel ders vermeye gidiyor. Kızımız ders almaya pek hevesli değil. Azem ise onunla iletişim kurmaya çalışıyor. Günlük tutup tutmadığını soruyor. Kız ise günlük tuttuğunu ve her zaman yanında taşıdığını söylüyor. Şak diye çantasından çıkarıyor. BİM ve A101’lerde satılan not defterlerinden günlük yapmış kendine. Günlük tutmak isteyen tutuyor yani. İlla çok özel defterlere ihtiyaç yok.

ÖMER HAYYAM’IN RUBAİLERİ…

Ne zaman Ömer Hayyam’ın rubailerine denk gelsem etkiler beni. Bir insan dörtlükleriyle bu kadar etki yapabilir mi? Eğer konuştuğumuz kişi Ömer Hayyam ise yapar. Zamanında onun gibi rubailer yazmaya çalışmıştım. Devamını getirmedim ama. Öylece kaldı zamanın birinde işte.

ŞARJ KABLOSU BİLE ATEŞ PAHASI…

İphone telefon şarj aletinin kablosunu sorduk. 600 lira dediler. Sadece kablosu bu. Fiş yeri de bozulsaymış yandıydık demek ki.

UYKUSUZLUK SORUNU…

Bir arkadaşım da benim gibi birkaç gündür uykusuzluk çekiyormuş. Akşam olsa da uyusam modunda bir gün geçirdi bugün.

EKSİ PUAN ALINAN DAVRANIŞ…

Bir arkadaşıma İnstagram’dan bir kız yazmış. Aynı iş yerinde çalışıyoruz. Baya oluyor ama. Niye yazışmaya devam etmediğini sorduğumda, kendisinin yazması hoşuna gitmediğini, zor kızlardan hoşlandığını söyledi. Yani bir kızın tanışmak için yazması ve konuşmaya hevesli olması biz erkekler tarafında eksi puan alıyor.

 

 

6 yorum:

  1. Ah Mario Levi :( youtube da sohbetleri var onları da izlemeni öneririm Cem..
    Bir kablo 600 mü? Vay vay...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç sohbetine denk gelmiştim. Yine izlerim Momentos. Evet, 600 lira.

      Sil
  2. Mario Levi ile Kadıköy'de köpeğini gezdirirken karşılaşmışlığım vardır. Kadıköy Gazetesi'nde köşe yazılarını takip ettim ama bir türlü kitabını okuma fırsatım olmadı. En son geçen aylarda NeoSkala'da yaratıcı yazarlık dersi aldım, huzur içinde uyusun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel senin için Evde Yazar. Ders de almışsın kendisinden.

      Sil
  3. levi çok iyi bir öğretmen yaaa. çok kitabını okudum. istanbul bir masaldı ama sen yavaş okuyon de mi altı ayda bir yılda okursuun :)

    YanıtlaSil