Powered By Blogger

18 Ocak 2024 Perşembe

Ya sevdiği işte hiç çalışamazsa...

İstanbul’da bu seçimlerde belediye başkanlığını tekrar Ekrem İmamoğlu yoksa Murat Kurum mu kazanacaktı? Bunun üzerine bir köşe yazısı okuyordu. Yazıyı bitirdi. Gazeteyi biraz indirdi. Gelen geçene şöyle bir baktı. Herkes işinde gücündeydi. Herkes bir yerlere yetişme telaşındaydı. Çaycı, “Tazeleyeyim mi abi?” diye sordu. “Tazele kardeşim” dedikten sonra gazeteyi katlayıp masaya koydu. Düşünmeye başladı. Bu hayatta nasıl yaşarsa, en iyi şekilde yaşamış olurdu? Devamlı kafasını kurcalayıp duran bir şeydi bu. Evet, bir işte çalışıyordu ve az çok işini seviyordu. Ama hayatı en güzel şekilde yaşamak için insan, sevdiği bir işte çalışmalıydı. Ya sevdiği işte çalışma imkanını hayatı boyunca bulamazsa ne olacaktı?

10 yorum:

  1. kendini başkası mı yaptın :)

    YanıtlaSil
  2. Üçüncü şahıs bakış açısı hoşuma gitti, Cem :)
    "sevdiği işte çalışma imkanını hayatı boyunca bulamazsa" hayatı boyunca imkanını çalışmayı sevmeye harcayabilir, dedi. Sanki kendisi bu soruyu ve sorunu çözebilmiş de, söz söyleyince üstünden yük kalkmış yanılgısıyla...

    Selamlar

    YanıtlaSil
  3. İlk aklıma gelenler şunlar:
    a-Sevdiği işi bulana kadar iş değiştirebilir
    b-Sanki herkes sevdiği işi mi yapıyor diyerek kendini oyalar
    c-Yeni kariyer yapar
    d-Çalışmaktan vazgeçer
    e-Hepsi ya da hiçbiri
    :)

    YanıtlaSil
  4. Sevdiği işte çalışmıyorsa hayatta küçük mutluluklar bulacak onlara sarılacaktır. Sağlıklı olmak, kendi işini yapabilmek, az da olsa gelirinin olması, ailesi, sevdikleri, açan çiçek , gün doğumu veya batımı bir kedinin mırıltısı veya kuş, doğanın kendisi., taze çekilmiş kahvenin kokusu, haydi gel çay içelim diyen birinin olması vb.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yazmışsınız. Çok teşekkürler :) Sevgiler.

      Sil
  5. İnsan, sevdiği bir işte çalışmalı. Yoksa hep ukde kalır yüreğinde. Belli bir yaştan sonra sevdiği işe geçiş yapması ise çok zordur.
    Ülkemizde bunun birçok örnekleri mevcuttur. Mesleğini icra etmekten ziyade karın doyurmaya dönmüştür son zamanlarda. Özellikle genç ve orta yaş kesimi artık ne iş bulursam, yaparım düşüncesindeler. Çok üzücü bir durum.

    Paylaştığınız yazıdaki bu tarzınızı sevdim. Umarım devamı gelir. Teşekkür ediyorum size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay karın doyurmak oldu haklısınız. Maalesef. Yazı tarzını beğenmenize sevindim. Çok teşekkürler :)

      Sil