Powered By Blogger

19 Ocak 2024 Cuma

Paulo Coelho deyince aklıma gelen tek kitap Simyacı'dır...

360’daki Ben Bilirim yarışmasında Paulo Coelho’nun bir kitabını sordular. Bilemedim. Veronika Ölmek İstiyor’muş cevap. Kitabın ismini duymuştum. Ama film zannediyordum. Belki de filmi de vardır bilmiyorum. Paulo Coelho dendiğinde aklıma gelen tek kitap Simyacı’dır benim. Başka kitabını da okumadım. Lisede mi okumuştum o kitabını da? Onu da hatırlamıyorum şimdi neyse.

SEVİYORUM AMA BAŞTAN SONA DEĞİL…

Evet, Arka Sokaklar’ı seviyorum ve izliyorum. Evet, Kardeşlerim’i seviyorum ve izliyorum. Ama bu şu demek değil: Bir bölümü oturup baştan sona izliyorum. Sıkılıyorum o zaman. Bizimkiler izlerken arada onların yanına gidip izliyorum bi 5-10 dakika. En fazla da yarım saat. Bu devirde insanı her şey sıkıyor mirim her şey.

 

14 yorum:

  1. Ben bu aralar sıklıkla "tabii" izliyorum. Tabii bi' şekilde müdavimi oldum diyerek, o gıcık şakayı da yaptım, tutamadım kendimi :)
    Paulo Coelho'nun aynı adlı romanından uyarlanan bir film de yapılmış, Cem 2009 yılında: "Veronika Ölmek İstiyor" Ben de bir tek Simyacı okumuştum. Hem de çok geç bir zamanda okudum. Hatta, "yahu o kadar yolu git, sonra başladığın yere dön." dediğimi hatırlar gibiyim. Isınamadım o kitaba. Belki yeniden okuduğumda bu söylediklerimi karalayacağım anlayış gelir. Belki yine aynısını düşünürüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediğin şakaya yapabilirsin Selimhan :) Film bilgisi için teşekkürler. Ya her kitap, her insanda aynı duyguyu uyandırmıyor. Yıllar sonra tekrar okunduğunda belki o zaman farklı şeyler hissedebilir insan. Hissetmese de bu da bir kayıp değildir bence.

      Sil
  2. Paulo Coelho'yla ilgili gereksiz bir mevzu aklıma geldi. Mete Gazoz'u tebrik eden bir twit atmıştı. Hala okçulukla olan alakasını yakalayamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okçulukla ilgili bir kitap yazmıştı. Ondan diye hatırlıyorum.

      Sil
  3. Benim favorim Veronika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bir okuyayım o zaman. Sen de Simyacı'yı okumalısın. Gerçi belki de okumuşsundur :)

      Sil
    2. Evet okumuştum :)

      Sil
    3. Zaten kaçmazdı senden :)

      Sil
  4. Paulo Coelho'yu sanırım çoğu kişi Simyacı kitabı ile tanımıştır. :)

    YanıtlaSil
  5. simyacı dışındaki kitapları kötü :)

    YanıtlaSil