Powered By Blogger

15 Ocak 2024 Pazartesi

Yaşamak için, dünyadan bi haber yaşamak...

Kara delikler için spagetti etkisinden bahsederler. Bugün kara deliklerle ilgili bir video izledim. Orada bahsediyordu bu spagetti etkisinden. İnsan eğer kara deliğe girebilirse makarna gibi uzarmış. Uzay işleri işte. İnsanın kafası almaz. Bilim insanlarının da almıyor ya. Şu kara deliklerin sırrı gün gelir de çözülür mü dersin? 

Bir de ufoyu karıştırayım yazıya. Uzay deyince uzaylı demeden olmaz. Ufo demeden olmaz. Yahu bu ufo olayının iç yüzü ne ki acaba? Kimisi Amerika’nın üstün teknolojili casus uçakları diyor onlar için. Olabilir mi dersin? Çok eski yıllarda yapılan resimlerde de varmış bu ufolar. Bugünün meselesi değil yani. 

2001: Bir Uzay Macerası filmini izledim. İlk başta çok saçma gelmesine rağmen sonradan zihin açıcı bir film olduğunu gördüm. Saçma da olsa ortaya bir şey koyuyor. Bir fikir var. 

Mehmet Demirkol, kıyameti, sosyal medyanın getireceğini söylüyor. Ya da ona benzer bir şey işte. Ama ana fikir oydu. Hiç mantıksız değil. Yine X’de, gün gelip insanlığın yarısının aklını kaybedeceğini okudum. Mehmet Demirkol’un söylediği ile bu araştırmayı yan yana koyduğumda taşlar yerine oturuyor gibi. 

Belki de dünyadan bağımsız, sadece kendi kişisel hayatın içinde yaşamak en iyisi. Sosyal medyadan uzak, dünyanın karamsarlığının seni de içine çekmesini beklemeden, dünyadan bi haber yaşamak. Yaşayabilmek için neler yapmamız gerekebilir böyle? Bunu bir düşünelim.

8 yorum:

  1. Tüm dünyada sıkıntısı olan insanlık içinde değil canilar için bile dua ve güzel temennilerde bulunan bir insan dünyadan habersiz yaşayamaz! Peki sizce mümkün mü dünyadan habersiz yaşayabilmek😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani, mümkün değil. Olabildiğince az sosyal medya ve televizyon olabilir sadece :)

      Sil
  2. Bir zamanlar tv karşısında çok zaman geçirmenin insanı aptallaştırdığı söylenirdi, sonra sosyal medya çıktı. Tv de doğal seleksiyon gereği zaten gündemden düştü. Yani sosyal medyanın pabucunun dama atılacağı bir icat çıkar kendisinin bağımlılığından kurtuluruz diyeceğim ama, gelen de gideni bal gibi aratıyor görüyoruz :)Yaşayıp göreceğiz :)

    YanıtlaSil
  3. Sosyal medya garip bir dünyaydı. Artık normal hayat da sosyal medya gibi sanki.

    YanıtlaSil
  4. hiçbir şekilde haberleri ve gündemi izleme bak keyfin artacak :)

    YanıtlaSil