Powered By Blogger

25 Ocak 2024 Perşembe

Önce başlık mı, yazı mı?

Gelin size yazarlık sırlarımı vereyim: Böyle yazınca da çok fiyakalı oldu ha. Yok be dostlar. Sır falan yok. Sır, içinizde. Hah, şimdi de kişisel gelişime bağladım. Alın size yazı. Her şeyden azar azar olmalı bir yazının içinde. Neyse konumuza dönelim. Siz yazınızı yazarken ilk önce başlık mı atarsınız yoksa yazı bittikten sonra mı başlığı yazarsınız? Lisede bir edebiyat öğretmenimiz vardı. “Önce yazınızı yazın, sonra başlığı atarsınız” derdi. Ben de o zamandan beri öyle yapıyorum. Önce yazımı yazarım sonra da başlığı atarım. Zaman zaman acaba yanlış yapıyor muyum diye düşünmedim de değil. Ama çok da üzerinde durmadım, bildiğim şekilde devam ettim. Başka bir yazarlık sırrı yazımda görüşmek üzere dostlar.

14 yorum:

  1. Ben bazen önce başlığı atıyorum, yazı bitince de değiştiriyorum :) Çünkü yazı kendi başlığına kendisi karar veriyor her seferinde :)

    YanıtlaSil
  2. Ben ilk önce fotoğrafları yayına sırasıyla yerleştirmeye çalışıyorum. Çoğu zaman günlerimi aldığı bile oluyor. Sonra başlığı yazıyorum. Gezi blogları biraz daha farklı diğer bloglara göre. Neresiyse, direkt başlığa yazmak kolaydır. İçeriği ise meşakkatlidir. Bazen yazılarımı toparlamam zor oluyor. Hele gezimin ayrıntıları uzunsa yayına hazırlamam haftaları bulabiliyor. :)
    Başka bir yazarlık sırrı yazınızda görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  3. Önce yazımı yazıyorum. Böyle yapınca daha yaratıcı başlıklar bulabiliyorum. :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, ben de önce yazıma yazar, başlığını sonra koyarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki ilk defa bloğuma yorum yapıyorsunuz. Çok teşekkürler her zaman beklerim :)

      Sil
  5. önce yazı sonra başlık ivit :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo Deep aynı şekilde yazıyormuşuz :) Sevindim buna.

      Sil
  6. Bazen günler öncesinden sadece başlık atıp taslakta bekletirim. Bazen de yazıyı yazıp başlığı düşünürüm. İlhamın nasıl geleceği belli olmuyor, Cem :) "İçindeki sır"ları paylaşacağın diğer gönderilerini okumak istiyorum :) Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlham önemli tabi. Çok teşekkürler Selimhan :)

      Sil
  7. Tamamen o an içimden geldiği gibi yapıyorum. Bazen başlık kafamda bellidir, yazarım, yazım ona göre şekillenir, bazen de yazıyı yazar sonra tekrar okuyunca başlığı bulurum. Belli bir kurala bağlı olmayı sevmiyorum😊

    YanıtlaSil