Powered By Blogger

27 Eylül 2018 Perşembe

Blog yazıları derlemesi için ilk 2 yazıyı belirledim...


     Bloğum için yeni yazı fikirleri başlıklı yazımda belirtmiştim. Bundan sonra okuduğum bloglar arasından seçme yazılar derleyeceğimi. İsterseniz o yazıma, şuradan göz atabilirsiniz. Şimdiye kadar 2 yazı belirledim. İnce eleyip sık dokuyorum. Önüme gelen her yazıyı listeye eklemiyorum. Çok çok çok beğendiğim yazılar yer bulacak kendine. Umarım sizlerde beğenirsiniz. 

Blog yazı derlemesi

     Dün gece 12’ye 20 kala yattım. Sabah 07:15’te de kalktım. Gece hiç uyanmadım. Genelde geceleri kalkarım ben. Ama buna rağmen yine de verimli bir uyku olmadı benim için. Uyku alamama sorunu devam ediyor. İş yerinden Mustafa ile konuştuk bugün. 

     Kitap getirecekti bana unutmuş. Karamazov Kardeşler’i istemiştim. 2 ciltmiş. 300 sayfadan ikisi 600 sayfaymış. “Bitirebilecek misin?” dedi. Nerdee. Bir ayda anca biter onlar. “Başka var mı klasiklerden?” dedim. Hedefim tüm klasikleri okuyup bitirmek çünkü. “Eve gideyim. Sana kitapların fotoğrafını çeker yollarım. Hangisini istersen getiririm” dedi. En yakın zamanda yeni kitap gelecek yani. Saat 23:25. Dün akşamki gibi 12’yi geçirmeden yatayım yine. Şu uykuyu düzene sokmam lazım. 

     Şuraya da Ezgi’nin Günlüğü’nden, Sigaramın Dumanına Sarsam şarkısını bırakıyorum. Gecenin bu saatine çok uygun zira.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/blur-close-up-green-page-416702/

14 yorum:

  1. https://m.youtube.com/watch?v=ax9AZ9s5Mbo uyku deyince barış abinin bu videosu geldi aklima belki size bir faydasi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu videoyu kaçırmışım ben ya. Eyvallah kardeşim.

      Sil
  2. Karamazov Kardeşler'in çapı gözünüzü korkutmasın. İyi bir çeviriyse zevk alarak okursunuz. Okursanız eğer, kardeşlerden biri olan, iyi yürekli ALYOŞA'ya benden selam söylersiniz. Seçtiğiniz bu yazıları da en kısa zamanda bloğuzda takip etmek isteriz. Ezginin Günlüğü bu şarkıyı çok güzel söyler. Zaten bu şarkı da Ezginin Günlüğü ile özdeşleşmiştir. Sezen Aksu da güzel söyler. Bir de onu dinleyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumuna cevap yazarken bir yandan da Sezen Aksu'dan dinliyorum. Alyoşa'ya selamınızı iletirim. Böyle sizin gibi edebiyat aşıklarına hayranım ya :)

      Sil
  3. İyi fikir. Kaliteli yazılar daha çok kişiye ulaşmış olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde yazıyı okuyunca değerlendirirsiniz yazılar kaliteli mi değil mi diye.

      Sil
  4. Klâsikleri okudukca yorumlarini okumak isterim.Eski kitaplar bir başka oluyor.
    Her yaziyi listene eklememen en guzeli.Hem kaliteli hemde daha ozel olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski kitaplar güzel. Eski olan her şey güzel gibi zaten :) Kaliteli olması için uğraşıyorum. İnşallah beğenirsiniz.

      Sil
  5. Ay bir ay nedir? Ben her akşam okuyorum en az 150 sayfa. Geçen hafta sonu neredeyse 1000 sayfa okudum 2 günde. Daha da az okudum diyorum. :) Kısa kitaplara elim gitmiyor artıkın. :)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir fikir. Merakla bekliyor olacağım :) Dostoyeveski güzeldir. Yeraltından Notlar favorim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemenizin karşılığını alırsınız umarım :) Yeraltından Notlar'ı çok duydum. Oda listemde :)

      Sil