Powered By Blogger

18 Şubat 2024 Pazar

İnsanlar neden sürüyü takip eder?

*İnsanlar neden sürüyü takip eder? Carl Gustav Jung’ın bu soruya cevabı şöyle olmuş, düşünmenin zor bir zanaat olduğunu ve bu yüzden çoğu insanın sürüyü takip ettiğini söylemiş.

*Umberto Eco, bir insanın asıl üniversitesinin kişisel kitaplığı olduğunu söylemiş. Kendi kütüphanesinde 40 binden fazla kitap varmış ve ölümünden sonra Bologna Üniversitesi’ne bağışlanmış. Belki saçma ve klasik bir soru olacak ama. Acaba bu 40 bin kitabın hepsini okumuş mudur?

*Bir arkadaşım korku evine gitmiş. Çok eğlenmiş. Adrenalin tavanlarda gezmiş. 7-8 kişi gitmişler. Bir arkadaşı bayılmış. Sonra kendine gelmiş ve yine de devam edeceğini söylemiş. Sonunda oyunu bitirmişler. “Benim için atraksiyon budur. Yoksa Nevşehir’deki balon turu değil” diyor. Nevşehir’e tatile gitmiş. Konu atraksiyon falan yaşamaktan korku evine gelmişti.

*Bir dükkana bir şey almaya gittim. İstediğim şeyin hazırlanması 15-20 dakika sürecekti. Tam oturup beklemeye başlamıştım ki siparişi verdiğim kişi, “Çay içer misiniz?” dedi. “Evet, içerim” dedim. Çay teklifi yapma zorunluluğu yoktu. Ama ne oldu? Çay teklifi yaptı ve müşteri olarak benim gözüme girdi.

*Emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesi 2 bin liradan 3 bin liraya çıkartılmış. Gerçekten muazzam bir zam olmuş.

*D&R’a gittim bugün. Futbolcuların hayatını anlatan kitaplar gördüm bol bol.

*Bir arkadaşla belediye başkan adaylarının seçim afişleri hakkında konuştuk. “Boydan çekilen fotoğraflara ben bir anlam veremiyorum. Ne gereği var” diyor. Boydan çekilen fotoğraflarla oluşturulan seçim afişleri biraz itici geliyor bana da. Alışık olmadığımız için herhalde.

*TÜİK’e göre %52’imiz mutluymuş. Ben başka bir ülke de mi yaşıyorum acaba?

*Hani Kızıl Goncalar ilk başladığında yer yerinden oynamıştı. Hani İnci Taneleri başladığında yer yerinden oynamıştı. Şimdi ne oldu? Millete tartışmaya konu lazım. O yüzden en ufak şeyler köpürtülüyor.

*Markette sıra beklerken, bir kadının parası çıkışmadı. Hemen onun arkasındaki kadın, “İsterseniz ben verebilirim 5 lirayı” dedi. Sonra ben sıradayken bir şey bakmak için biraz sıradan çıkmış gibi oldum. Gelen bir adam sırayı gösterdi. “Sizin sıranızdı ben geçmeyeyim sıranıza” der gibi. Bunları görünce sevindim ve şaşırdım.

4 yorum:

  1. Korku evi gibi bir şeyi denemeye ihtiyacım var sanırım, şu an fark ettim.
    Çocuklar futbolcu kitaplarını çok okuyorlar. :) Keşke daha başka kitapları da okusalar.
    Son paragraf şaşırtıcı gerçekten. Şaşırmam da üzücü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman ilk fırsatta dene korku evini :)
      Neyse ki okumaları güzel yine de :)
      Nezaket görünce şaşırır olduk maalesef.

      Sil
  2. bir insan ömrü boyunca okusa en fazla 10 bin kitap okuyabiliyormuş :) eco bazılarını ders kitabı olarak kullanmıştır, o yaşayan en büyük aydın kişi imiş yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 bin kitap mı? Bunu ilk defa duydum bak :) Eco mu :)

      Sil