Powered By Blogger

25 Şubat 2024 Pazar

Levent Kırca, Müfit Can Saçıntı'yı nasıl işe almış?

Müfit Can Saçıntı’ya bir arkadaşı Levent Kırca’nın gazeteye verdiği yazarlık ilanından bahsetmiş. 

Bunun üzerine ilana başvurmak için arkadaşıyla beraber görüşmeye giden Müfit Can Saçıntı bir de ne görsün. En az bin kişi sırada. Bu sırayı gören bazıları ise daha sıraya girmeden geri dönmüşler. 

Sırada beklerken Levent Kırca gelmiş ve yüksek bir yere çıkarak bir konuşma yapmış yazarlık için orada bekleyenlere. Hepsini işe aldığını söylemiş. 

Orada bekleyenler bunu duyunca hep beraber alkışlamaya başlamışlar. Müfit Can Saçıntı bakmış arkadaşı da alkışlıyor. “Bırak alkışlamayı. Bu kadar adam işe mi alınır? Bunda bir iş var” demiş. 

Gerçekten de bunda bir iş varmış. Levent Kırca konuşmanın devamında, “Aranızda bana inanmayanlar olacaktır. Ama göreceksiniz ki hepinizi işe aldım ve hiç birinize git demeyeceğim. Ama bundan sonraki toplantıya yarınız, diğer toplantıya yarınız, yarınız, yarınız derken iki ay sonra kalan kişileri işe alacağım” demiş. 

Hakikaten de iki ay sonra sadece beş kişi kalmışlar Müfit Can Saçıntı ile beraber ve işe alınmışlar. O zaman ki Cumhurbaşkanı maaşı ile aynı maaşı vermiş onlara ve yazar olmuşlar.

6 yorum:

  1. Hahahahahah... rahmetli müthiş adammış ya..

    YanıtlaSil
  2. ne güzel ya bu anekdot :)

    YanıtlaSil
  3. Büyük insan olduğunu biliyordum rahmetli Levent Kırca'nın. Ama bu yazınızı okuduktan sonra gözümde daha da büyük anlam kazandı. Tahminin de yanılmamış. Sanat öyle bir şey ki, sabırlı olmayınca bir yere varılmıyor. O beş kişiyi kutluyorum. Sabrın sonunda semeresini almış oldular.
    Bilgi için teşekkür ediyorum size.

    YanıtlaSil