Powered By Blogger

28 Şubat 2024 Çarşamba

Yarıda bıraktığım iki Yaşar Kemal kitabı...

Yaşar Kemal’in iki kitabını okuyup yarıda bırakmıştım. Ama denemelerini çok sevmiştim Yaşar Kemal’in. Yarıda bıraktığım iki kitabı ise: Yer Demir Gök Bakır ve Deniz Küstü kitaplarıydı. Yaşar Kemal deyince akla ilk gelen kitap olan İnce Memed’i ise daha okuma fırsatı bulamadım.

BEKLENTİSİZLİK, MUTLU MU EDER?

Az önce İnstagram’da, John Steinbeck’in sözüne denk geldim. “Sıfır beklenti, sonsuz mutluluk” diyordu. İnsan denen varlıklar olarak bizler, hiçbir beklenti içinde olmadan nasıl yaşayabiliriz ki? İnsanın doğasına ters değil mi durum?

GÜLDÜREYİM DERKEN SAÇMALAMAK…

Yeni nesil komedyenler var. YouTube, İnstagram ya da X’de, elbet denk gelmişsinizdir. Dün akşam bunlardan birini izledim. Komedi yapmak uğruna çok saçma şeyler konuşabiliyorlar. En az bi 20 dakika izledim. Bu 20 dakikalık bölümde birkaç falsosuna denk geldim.

6 yorum:

  1. Yaşar Kemal de okumadığım için eksik hissettiğim yazarlardan :(
    Bence beklenti doğal ve olması gereken bir şey. Kimden veya neyden neyi beklediğimiz önemli diye düşünüyorum :) Tabi yine de beklentimiz karşılanmayabilir, o zaman başka şeyler bekleriz. Polyanna yanım açık kalmış bir dakika... :)
    Yeni nesil komedyenleri youtube reklamlarında görüyorum :) Komik olduklarını düşünmüyorum ama tabi yarım dakikada da değerlendiremem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gün gelir okuduğun zaman yorumlarını bloğundan okuruz. Kararında Polyannacılık da iyidir :) İyi olanları da var. Muhakkak sana hitap edeni de vardır :)

      Sil
  2. beklemicen ama beklicen :)

    YanıtlaSil
  3. 20 dk iyi tahammül etmişsin öylelerine...

    YanıtlaSil