Powered By Blogger

18 Ağustos 2016 Perşembe

SatırArasıMim #1

     Bugün, “Ne yazsam, ne yazsam?” diye düşünürken bir mim haberi geldi. Yağmur Yağar’dan. Yağmur Yağar’ın beni mimlediği blog yazısı için buraya, hala mim nedir bilmeyen arkadaşlarımızda buraya tıklayabilirler.  Sonra baktım. İlk başta bu mimi başlatan Emre Bektaş’da beni mimlemiş. Teşekkürler kardeşim diyerek ona da burdan selam çakıyorum :) Bu arada Emre’nin bizi mimlediği yazısına da buradan bakabilirsiniz. Yağmur Yağar yine enteresan ve güzel bir mim yazısı kaleme almış. Bende kendi tarzımla bu mimi cevaplamaya çalışacağım. İlk soru gelsin o zaman.

mim, kişisel blog, yazmaya nasıl başladım


    1)    Nasıl blog yazmaya başladınız   Blog yazmaya başlama hikayemi daha önce birkaç kez yazmıştım. Ama bu mim sayesinde yine yazayım. Benim yazmaya başlama hikayem öyle Yağmur Yağar’ın ki gibi enteresan değil :) Çocukluktan beri kitaba, yazmaya karşı hep ilgim vardı. Ben de köşe yazarları gibi yazmaya heves ederdim. Sonra kendim bir defter tutmaya başladım. Günlük değil ha. Güncel olayları yorumladığım bir defterdi. Benim bu bloglarla, Blogger’la hiçbir bilgim yoktu. O zamanlar bilgisayarım da yok tabi evde. Aslına bakarsan internetle de pek alakam olduğu söylenemezdi. Son bu akıllı telefonların çıkmasından sonra internet hayatıma girdi. Facebook, Twitter ve köşe yazılarını okumak için. Sonra günlerden bir gün. Arkadaşım Yaşar Arslaner’in çalıştığı ofise ziyarete gittim. Onunla oturmuş ordan burdan muhabbet edip, internetten bir şeyler izliyorduk. Konu nasıl geldiyse yazmaya geldi. Oda bana bloggerdan bahsetti. Tabi bende heyecanla atıldım konuya. Hemen orda bana Blogger’dan bir hesap açtık. Özellikle belirtiyorum Blogger diye. Çünkü hiç Wordpress kullanmadım. İşte o gün bugündür bu sitede yazılarımı yazıyorum.

     2)    Bloğunda daha önce yazamadığın bir tarzda yazacak olsan bu ne olurdu?
Teknoloji olurdu. Az çok bu teknoloji işlerine ilgi duyuyorum. Yeni çıkan telefonlar, bilgisayarların arızalarının giderilmesinin yolları vs. Bunun dışında bir tarz aklıma gelmiyor. Çünkü zaten bir kişisel blog olarak ne istersem yazıyorum.
     3)    Bloglarda en çok okumayı sevdiğin konular nelerdir?
Ben genelde konu ayırmam. Ne bulursam okumaya çalışırım. Tabi doğal olarak makyaj ve moda blogları dışında :)     
    4)    Hayatta en çok yapmak istediğin üç şey nedir?
Dur bakayım. Düşünüyorum. Hemen blogla ilgili aklıma bir şey geldi. Blogdan para kazanmak. Ama öyle böyle değil milyon dolarlar falan :) Şaka şaka. Kendimi geçindirecek kadar kazansam yeter. Ha milyon dolarlar kazanırsam almaz mıyım, bırakır mıyım? Tabi ki bırakmam. Alın terimle kazanmışım sonuçta :) Aklıma başka bir şey gelmiyor. Tam bir rezillik. Kendime hemen, ölmeden önce yapılacak 100 şey kitabı almalıyım :) Şuna bak başka bir şey gelmiyor aklıma. Ha tamam geldi. Ölmeden önce şu uzaylı olayı gerçek mi değil mi onu öğrenmek isterdim. Birde bi filmimiz Oscar alsın be kardeşim :) Neyse sonunda üç şeyi tamamladım.
                                                            MİMLENEN
Blog dünyasında daha o kadar çevre yapamadık. Zaten Emre benim mimleyeceklerimi mimlemiş. Ama durun bir kişi var. Simur’un Kalemi. Burdan kendisini mimliyorum :) Herkese sevgiler ve saygılar.
NOT: GÖRSELİ YAZIDA PAYLAŞALIM LÜTFEN :)

Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com
    




14 yorum:

  1. Çok samimi bir mim olmuş :) Çok teşekkür ederim :) Ne mutlu ki sizin gibi samimi insanlar buralarda ve rast geldim. Sevgi ve saygılarımla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim klasil olacak ama o senin samimiyetin :) Saygılar benden :)

      Sil
    2. Emrecim mimlediklerine özellikle baktım ki tekrar mimlemeyeyim diye ama nasıl oldu Cem'i görmemiştim. Kusuruma bakma.

      Sil
    3. Estağfurullah olur mu öyle şey hem ne güzel bu da vesile oldu işte :))

      Sil
  2. Ellerine sağlık.Geciktirmeden hemen yazıvermişsin ne güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. Vakit bulmuşken aradan çıksın dedim :) sevgilerle

      Sil
  3. Blog yazarlığı öyküsünü her yazış bir diğerinden farklı. Her defasında yine de severek okunan bir süreç. Tavsiye ile blogger olmak sürecini okumak iyiydi. Hediye bir blogun sahibi olarak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mime ait yazınızı az önce okudum. Hediye blogdan haberim var yani :) Yazmaya baslamak onu anlatmak heyecan verici olan galiba. Sevgilerle

      Sil
  4. Demek vakit varken aradan çıkarmak istedin ha? Öyle olsun. Şaka şaka :)) Farkında mısın bilmiyorum ama daha espritüel yazmaya başladın ve bu çok güzel oldu. Ben bu anlamda baya yetenekli buluyorum seni. Öyle kolay kolay gülmeyen ben senin esprili yazılarına baya baya gülüyorum. Beni güldürmek ciddi meseledir o yüzden özellikle belirteyim istedim. Valla iyiki mimlemişim çok güzeldi kardeşim bayıla bayıla okudum. Umarım tüm isteklerini gerçekleştirir yazdıkça kazanırsın. Sevgiler,







    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne övgüler, ne övgüler. Utandırdın beni Yağmur :) Ama iyi de motive ettin beni. İlk fırsatta esprili yazacağım. Sevgilerle kardeşim.

      Sil
  5. Ben de moda ve makyaj, yoğun kadınsı blogları sevemiyorum.

    Bence sen dergi haberciliğinde başarılı olurdun. Tarzından anlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dergi haberciligi. İlk defa böyle bir yorum alıyorum. Ama böyle bir imaj vermem beni mutlu etti :) Sevgilerle.

      Sil
  6. miminize icabet edebildim. bekliyorum.

    YanıtlaSil