Powered By Blogger

5 Ağustos 2016 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birleştirici tutumu...

     Pazar günü Yenikapı meydanında, demokrasi şehitlerimiz için saygı mitingi yapılacak. Ve bu mitingle, 16 Temmuzdan beri her akşam yapılan mitingler sona ermiş olacak. Böyle büyük bir mitingle, ülkemizin her yerinde yapılan mitinglere son vermek, güzel bir düşünce. En güzeli ise, Yenikapı Meydanı’nda yapılacak mitingde, iktidarıyla muhalefetiyle yan yana, omuz omuza bir görüntü verilecek olması. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu mitinglerinin sonunu, Yenikapı Meydanı’nda yapacaklarını bir canlı yayında açıklamıştı. Ama daha ortada, muhalefetin mitinge davet edilmesi gibi bir durum yoktu. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, siyasette çok iyi bir hava yakalanmıştı. Eğer bu mitingi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tek başlarına yapsalardı, bu havaya uygun kaçmayacaktı.
                                               

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan


                                             TARİHİ BİR AN OLACAK
     “Nasıl olmalı?” diye sormuştum kendime. “Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu mitinge davet etse. Onlar da halka hitap etseler. Ve sonunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hepsi sahneye çıksalar. Ve hep beraber halkı selamsalar” demiştim. Şu ana kadar bu düşündüklerimin hepsi, program kapsamına alındı. Sadece miting sonunda, halkı beraberce selamlayacaklar mı, orası belli değil. Düşünsenize, tüm liderlerin sahnede, hep beraber halkı selamladıklarını. Tarihi bir görüntü olur. 15 Temmuzdan önce birbirlerinin yüzüne bakacak durumları yokken. Şimdi olay nerelere geldi, düşünebiliyor musunuz?
                              CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BÜTÜNLEŞTİRDİ
     “Her şerde bir hayır vardır” derler ya. Bu darbe girişiminin hayrı da, liderlerin arasındaki buzların erimesi oldu. Hatta erimesini bırak, birbirlerine destek olmalarına, birbirlerine davranışlarında iyi niyeti göz önüne alarak davranmalarına sebep oldu. Şu anda ortalık güllük gülistanlık. Ülkede birlik-beraberlik rüzgarları esiyor. Hiçbir grup toplantısında ağızlar köpürerek birbirlerine hakaretler yağdırmalar yok. Tabi olayın bu noktaya gelmesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliği tartışılmaz. Hani devlet adamı derler ya. Bu süreçte Erdoğan, devlet adamı böyle durumlarda nasıl davranır, nasıl toparlayıcı-bütünleştirici olur, onu gösterdi. Biz millet olarak anlaşamayabiliriz, birbirimize demediğimizi bırakmayız da. Ama ne zaman dara düşersek de, tüm bu ayrılıkları bir kenara koyup, bir olmasını, beraber olmasını da biliriz.


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

2 yorum:

  1. İnşallah ülkemizde birlik beraberlik kardeşlik bu vesile ile baki kalır. En çok ihtiyacımız olan şey düşünce ayrılığından yola çıkan ayrımlardan arınmış bir Türkiye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle olmasını bende yürekten istiyorum kardeşim.

      Sil