Powered By Blogger

25 Ağustos 2016 Perşembe

"Ben sadece belgesel izliyorum" sözü doğru mu?

     “Ben sadece belgesel izliyorum” sözü, size tanıdık geliyor mu? Nasıl tanıdık gelmesin ki? Bu milletin genlerinde var bu söz. Bu ülkede kime sorsan, belgesel izliyordur zaten. Bununla ilgili bir örnek de vereyim size. Yabancı bir firma, ülkemizde bir anket yapmış. Ankette halkımıza, “En çok ne izliyorsunuz?” sorusu sorulmuş. Cevap ne çıkmış peki? Evet, bildiniz belgesel. Şirket bunun üzerine, ülkemizde bir kanal kurmaya kalkmış. Belgesel kanalı. Ve o kurulan kanal da, kısa süre içerisinde batmış. Zamanında bir yerden bu olayı duymuştum. Belki uydurulmuş bir haber de olabilir. Ama muhtemelen, bu ülkede bu olay yaşanmıştır bence. Bu olayın yaşanmaması şaşırtıcı olurdu sanki :)


Ben sadece belgesel izliyorum, güncel, hayvan belgeselleri


                        HER KESİMDEN BELGESEL İZLEYENLER VAR

     “Ben sadece belgesel izliyorum” sözü, tamamen gerçeği yansıtmasada, bu millet belgesel izliyor kardeşim. Ben bu olayı gözlerimle gördüm. Her türlü sosyal statüden insan, belgesel izliyor. Okumuşu-okumamışı, ayyaşı, ağzına bir damla içki koymayanı. Aklınıza gelen her türlü insan, bu ülkede çatır çatır belgesel izliyor :) Ama sorun şu ki, sadece ve sadece belgesel izlemiyor :) Millet olarak, hayvan belgesellerini çok seviyoruz. Özellikle de aslan, kaplan vb. Bu tip belgesellerde milletimizin, en çok hoşuna, hayvanların avlanma sahneleri gider. Bilindik hikayedir. Yaz gelir, kuraklık başlar. Ceylanlar, geyikler, zebralar artık bilmem kaç çeşit hayvan, sulak alanlara gitmek zorundadır. Bunun için de dereden veya gölden geçmek zorundadırlar.
                                  İDDAALI LAFLAR ETMEYELİM YETER
     Fakat o gölde de timsahlar vardır. Bütün hayvanların göle atlamalarını, ağızlarının suyu akarak beklemektedirler. Hayvanlar açısından çok kötü bir durumdur tabi bu. Karşıya geçmese susuzluktan ölecek. Karşıya geçse, bu sefer de timsahlara yem olmak gibi bir durum var. Ve işte bu noktada, bir hayat mücadelesi başlar. Geyiklerden biri bir cesaret, suya atlar ve ardından onlarcası gelir. Ekran başındakiler, tam da bu sahneyi beklemektedirler. Kim geçecek canını kurtaracak, kim timsahlara yemek olacaktır? Sürü sonunda karşıya geçer. Ama bazı geyikler, çoktan can vermişlerdir. Biz millet olarak, belgesellerdeki bu tür sahneleri çok severiz. Birde 4-5 aslanın, bir ceylanı avlamaları vardır mesela. Sözün özü: Bu ülkede belgesel izlenmiyor değildir. Bu ülkede belgesel izleniyor. Sadece, “Ben sadece belgesel izliyorum” gibi iddialı bir cümleler kurmasak yeter :)

Foto kaynak: www.nasil.com

Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com


22 yorum:

  1. Daha çok dizi izlendiğini düşünüyorum :) Belgesel izlesek,bu farkındalık düzeyinde olmayız sanırım :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba; blogunuzu yeni gördüm takibe aldım.Bloguma bende beklerim.Saygılarımla:)))

    YanıtlaSil
  3. Çok iddali bir sey soyleyecegim. Ben belgesel de izlemiyorum. :))

    YanıtlaSil
  4. Aslında psikolojik bir rahatsızlık değil mi bu? Bir canlının diğerini katletmesini izliyoruz sadece. Bir kaplumbağanın yumurtlama dönemini kimse izlemez. Görünce kanal değiştirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında dediğini sosyologların, psikologların incelemesi gereken bir konu.

      Sil
    2. Bazen insanların birbirini katletmesini(şiddet içerikli filmler vs), bazen hayvanların birbirini katletmesini izliyoruz. Böyle olunca da şiddete meylimiz artıyor. Ya da tam tersi, şiddete meylimiz olduğu için o tür yayınları izliyoruz.

      Sil
    3. Birbirini besleyen durumlar olarak gözüküyor dediğiniz gibi. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  5. Belgeselciyim. Bayağı da var. Çok farklı konularda. Dün Travel adlı bir kanalda Kanada gölleri vardı. Harikaydı. Japon NHK World, sık sık kısa; ama muhteşem görüntülü belgesel mi diyeyim, tanıtma mı bilemedim koyar.Bir dizi gerçeklik duygusu uyandırmadıkça kimyama aykırı. Katiyen izleme eğilimim olmuyor. Konuşmaları da izlerim.

    Ayrıca bu konuyu çok sevdim, zevkle okudum yazını. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Evet Cem.Şikayetname adlı yayınımın yeni bölümünde ben de buna yakın şeyler yazdım, hazırlıktayım yani.Kişisel düşüncelerim .Belgesel hastası yakınlarım vardı.Çok rahatsız olurdum. Vahşetli görüntüleri gülerek seyreden, ayrıca kavgalar, yangın vs her şeyi kaydeden, bundan haz duyan insanları hiç tanımamayı tercih ederim.Emeğine sağlık.Sevgilerimle kardeşim.

    YanıtlaSil
  7. Herkes belgesel izliyordur ama çok az. Ayrıca belgesel izlediklerini söyleyince kendilerini özel hissediyorlar sanırım:)

    YanıtlaSil
  8. Bu insanlar boş zamanlarında kitap okuduğunu söyleyenlerin amcaoğullarıdırlar. :)

    YanıtlaSil
  9. Külliyen yalan 😁 o belgesel izleyenler hicmi haber seyretmemis,magazini merak etmemiş yada hicmi brus lee falan izlememis? Yüzde elli elli deseler amenna ama komplede belgesel izleyen yoktur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yoktur. Ama bizim millette ağız alışkanlığı olmuş sadece belgesel izliyorum sözü :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  10. Büyük çoğunluk belgesel izliyor ama düzenli izleyici az bence. Çoğunlukla kanal değiştirirken av sahnesi denk gelirse izliyorlar benim gördüklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Av sahnesi vazgeçilmez zaten :) Yorum için teşekkürler.

      Sil