Powered By Blogger

28 Temmuz 2016 Perşembe

Erhan Çelik, TRT 1 ana haber için yanlış seçim...

     TRT 1, Erhan Çelik ile anlaşmış. TRT 1 ana haberi bundan böyle Erhan Çelik sunacakmış. Ben buna karşıyım dostlar. Söyler misiniz bana? Şu an TRT 1 ana haberi sunan Zafer Kiraz’ın ne eksiği var ki? Reytingleri de iyi. Hal böyleyken, neden Erhan Çelik ile anlaşılır ki? Bu TRT’nin, kurumda yıllarını harcayan elemanlarının üstünü bir kalemde çizmesini anlayamıyorum. Ya bu adamlar yıllardır TRT’deler. Eğer bugün TRT, izlenen bir TRT olmuşsa, bu emektar çalışanları sayesinde olmuş. Ana haberi sunmak Zafer Kiraz’ın hakkıydı. Çünkü TRT’ye yıllarını vermiş. İyice pişmiş, olgunlaşmış. Şimdi siz yıllarını vermiş bu adamı, ana haberden alacaksınız. Ta kurumun dışından, ezasını-cefasını çekmemiş birini, ana haberin başına koyacaksınız.


                                                BİR DEFALIK EMPATİ KURSANIZ
     Yahu bu adama koymaz mı? Koltuğunu kaptırdığı adam, kurum içinden bir arkadaşı olsa, hadi neyse. Adam bir nebze olsun rahatlar belki. Yok, ta dışardan bir adam atıyorsunuz kuruma. Yapmayın, etmeyin. O kurumdaki çalışanlara yazık ediyorsunuz. Adamların gururlarıyla oynuyorsunuz. Artık şu TRT’nin başına dışardan adam atamaktan vazgeçin. O kurumda çalışan, hayatlarını bu kurumda geçirmiş, hayatlarını bu kuruma adamış insanların yollarını açın kurum içinde. Yahu bir empati yapın ya. Kendinizi yıllarca TRT’de çalışmış bir kişinin yerine koyun. Yıllardır bu kurumdasın. Tecrübe üstüne tecrübe yapmışsın. Artık bir yerlere yükselme vaktinin geldiğini düşünüyorsun. Bi bakıyorsun. Çalıştığın bölüme bir müdür atanmış.
                                  KİMSENİN İTİRAZ EDEMEYECEĞİ BİRİ OLMALIYDI
    Hem de bu kurumun içindeki işleyişi bilmez, bu kurumda iyisiyle-kötüsüyle çalışmamış, bu kurumun kahrını çekmemiş birini. Ben Erhan Çelik’e karşıyım. Hem kimdir Erhan Çelik? Bugüne kadar ne yapmıştır? Hadi yukarıdaki yazdıklarımın hepsini yuttuğumu düşünelim. Tamam. Dışardan birini getireceksiniz. Yahu hiç olmazsa getirdiğiniz adamın kariyeri, oradaki çalışanlardan çok çok üstte olsun. Öyle biri olsun ki. Kimse, “Bu olmaz” diyemesin. Gık çıkaramasın. Otorite olsun yani. Peki şimdi soruyorum sizlere. Erhan Çelik böyle biri mi? Şu anda mevcutta TRT 1 ana haberini sunan Zafer Kiraz’dan, meslek tecrübesi olarak kat kat üstün biri mi? Değil dostlar değil. Böyle olmamalı. Dışardan adam gelmemeli. O kurumda yıllardır çalışan, emek veren, o kurumun içinden insanlar böyle büyük mevkilere gelmeli.

Foto kaynak:Acunn.com

Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

18 yorum:

  1. Dün TRT ana haberi izliyorum. Zafer Kiraz gitmiş, yerine sakallı Erhan ÇELİK gelmiş! TRT'in oturaklı üslubu gitmiş, yerine bazı özel kanalların çığırtkanları gibi gürültülü bir üslup gelmiş. Erhan ÇELİK'in ne kadar Türkçeye hakim olduğunu da gördük. Dikkatli izleyiciler "Profesör" kelimesinin "Profösör" diye okummayacağını bilir. Ama profesyonel Erhan ÇELİK habire "PROFÖSÖR, PROFÖSÖR" deyip duruyordu. İşte size liyakat! İşi ehline vermek gerekir. Kısacası Zafer Kiraz'ı istiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte ben de bundan bahsediyordum. TRT'nin kendine has bir yapısı var. Dışardan gelen adam bunu bilemez. Çünkü o havayı teneffüs etmemiş. O havada yıllarını geçirmemiş. Evet, Zafer Kiraz'a haksızlık yapılmıştır. Değerli yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  2. Erhan Çelik ve karısı Gülben Ergen pozisyonlarını hükümete yakın olarak belirleyip ödülünü almış oldu. Maalesef durum bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ülkeyi kurtaracak liyakattır. Başka bir kriter değil. Bunca yaşananlardan sonra artık liyakat esas alınmalı. Dilerim bir gün herkeste liyakat aranır. Değerli yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  3. burası türkiye her şey normal :)

    YanıtlaSil
  4. son yazıma bi bakar mısııın :)

    YanıtlaSil
  5. Zaten medya üzerine gidiyor. TRT'den ayrılmalı. Bir de Erhan Çelik, Kanal 7 çağrışımı yapıyor ve bu bile bana göre büyük bir olumsuzluk... Bu çağrışım hep böyle devam edecek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kere bir etiket yapıştı mı o bir daha çıkmıyor. Daha şimdiden maaş tartışması aldı yürüdü. Bu şartlar altından uzun süre çalışabilir mi? Biraz zor görünüyor.

      Sil
  6. Yazmıştım ama göremedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir önceki yazı için yaptığınız yorumda yer alıyor bu konu hakkında görüşünüz. Dikkatinizden kaçmış olabilir :)

      Sil
  7. deeptone'un tanıtımıyla sizden haberdar oldum ve uğramakla kalmayıp takipçi de oldum.

    YanıtlaSil
  8. Erhan Çelik'in kariyerini bilemem ama mevcut spiker Zafer Kiraz çok da başarılıydı. Umarım yanlıştan dönerler...

    YanıtlaSil
  9. Erhan Çelik'in TRT'den istifa etmesi içn kampanya , meyveleri verdi.

    Zafer Kiraz 16 Ekim'den beri TRT1 ana haber sunuyor. Erhan Çelik'in TRT'den gitmesi aslında sevindirdi. Zaten Erhan Çelik'i seyretmiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim bildiğim kendisi ayrıldı. Hayırlısı. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil