Powered By Blogger

7 Mart 2021 Pazar

Pandemi, kelle paçaya yaradı...

     Haberleri izlerken kelle paça ile ilgili bir haber çıktı. Annem ve babam da, “Şu pandemi döneminde ne meşhur oldu şu kelle paça” dedi.  En çok tüketilen çorbalar arasındaymış kelle paça. Ben hiç denemedim bugüne kadar inanır mısınız? Denemeyi de düşünmüyorum. Benim için çorba, ezo gelin ve mercimektir. Bir de kemik suyuna çorba çok meşhur oldu. Bazı çorbalara tadını veren kemik suyuymuş.


pandemi dönemi kelle paça
foto kaynak: unsplash.com


KELLE PAÇA DEYİNCE…

     Hatta bir, paket çorba firmasının reklamını gördüm. Kemik suyuna çorbalar diye seri yapmış. Kelle paça ve kemik suyuna çorba deyince kim geldi aklınıza bu arada. Buldunuz mu? Evet, o. Canan Karatay. Bu çorba isimlerini duyunca kafamda hemen o beliriyor.

BONUS YAZI: Elmanın kurtlu olanı makbulmüş meğer…

 UZUN SAÇ HEVESİM NASIL SON BULDU? 

     İnsanın saçlarını kestirdiğinde duyduğu o hafiflik hissi ne güzel. O yüzden ben kısa saçı her zaman daha çok sevmişimdir. Bir ara saçlarımı büyütme hevesim olmuştu. Bundan yıllar yıllar önceydi. O zamanlar Bilecik’teydik. İşte tam o sıra ben de panik atak baş gösterdi. Ve saç uzatma da yalan oldu. Şimdi saçları uzun erkekleri görünce, “Abi bunlarla nasıl baş ediyorlar? Hiç mi bunaltmıyor onları?” diye sormadan geçemiyorum.

İLLA KAHVE MAKİNESİ Mİ ALAYIM?

     Bir çay kaşığı kahve, iki çay kaşığı da kahve beyazlatıcısı koyuyorum bardağa. Ve sonra da sıcak su ekliyorum. Yine de biraz acımsı oluyor kahvem. Beyazlatıcıyı çok koysam da olmuyor. İstediğim kahve tadını alamıyorum. Benim için kahve demek, mocha demek. Bu tarz kahve bana göre değil demek ki. İlla eve kahve makinesi mi alayım yani? Pakette mocha aldım. Ama yerini tutmuyor gerçeğinin. Bunun dışında bir niyetim daha var. Kahve dükkanına gidip, ne kadar farklı kahve çeşidi varsa denemek. Tam da Düzce’ye Starbucks açılmışken güzel fikir olmaz mı?

BONUS YAZI: Kahve ile olan imtihanım…

ÇOK KİTAP OKUMAKTAN, KAHVE MAKİNESİ ALMAYA…

     Kahve makinesi demişken. Takip ettiğim YouTuberlardan biri, kendini çok kitap okumaya kaptırınca kahve makinesi almış evine. Ona göre kitap okurken kahvesiz olmazmış. Hep aynı kahveyi içmek de olmuyor tabi. Farklı kahve çeşitlerini denemeye başlamış. “Şunu deneyim, bunu deneyim” derken, en sonunda bir kahve makinesi almış evine. İyi bir kahve içmek için, kahve makinesi şart galiba.

               

    

8 yorum:

  1. Hocam, kelle paçayı bende bilmem ve ne annemlerde nede bizim evde bugüne kadar yapılmışlığı yoktur :-)) Eminim çok faydalı ve lezzetlidir ama denemeyince bilinmiyor işte. Benim favoriler anne tarhanası ve hazır domates çorba :-))

    Kahve kültürü diye bir şey var resmen, önce msklne alınıyor, sonra yurt dışından kahve siparişlerine, evde kahve çekmeye kadar giden bir süreç var :-))

    Birde saç işi var, olsa da uzatsa :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resmen kahve içmek manyaklığı :) Ben de mi bu yola giriyorum nedir hocam :) Yeniliklere açık bir yanın var gibi. Belki denersin hocam. Saçın bende de pek uzadığı söylenemez hocam gerçi :)

      Sil
  2. Kemik suyu çok faydalı, özellikle çocuklar için. Güzel de tat veriyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam hiç sevmem ama en sevdiğim çorba olan ezo geline de katılıyormuş. Göz görmeyince damak katlanıyor :)

      Sil
  3. Ben de eşinin yolundan mı gideceğim nedir :)

    YanıtlaSil
  4. Kelle paça benim tarzım değil. Ama sen bir gün denersin gibi sanki :) O zaman sen kısa saçlısın :) Hangi kahve tercihin genelde

    YanıtlaSil