Powered By Blogger

14 Mart 2021 Pazar

Dolma kalem ihtiyacından niş bloğa uzanan bir yazı...

     Bir tane blogger anlatıyor. Dolma kalem almak istemiş. Ve internette dolma kalem üzerine araştırma yapmış. Ama önüne çıkan yazılar, hep İngilizce kaynakların Türkçe çevirileriymiş.

DOLMA KALEM BLOĞU…

     Sonra bir bloğa rastlamış. Bu blogda sadece dolma kalem üzerine yazıyorlarmış ekip olarak. Dolma kalemleri alıyorlar, kullanıyorlar ve daha sonra da tecrübelerini yazıyorlarmış. Bu şekilde yazıları çeşitlenmiş. En iyi dolma kalem markasından tutunda, kalem dünyasıyla ilgili her şeyi yazıyorlarmış.

niş blog yazmak
foto kaynak: unsplash.com


DOLMA KALEMDEN ANLIYORSUNUZ…

     Bizim blogger arkadaşımızın kaldığı kent olan Kocaeli’de istediği dolma kalemi bulamamış. İstanbul’a gittiği bir dönemde bir kırtasiyeye istediği dolma kalem markasını söylemiş. Adam şaşırmış, “Dolma kalemden anlıyorsunuz galiba” demiş. Çünkü istediği dolma kalem, en kaliteli olan dolma kalemlerdenmiş.

BONUS YAZI: Yılmaz Erdoğan yazmaya nasıl başlamış?

DOLMA KALEMLER ÜZERİENE YAZMAYA BAŞLAMIŞ…

     Yani bu dünyadan haberi olmayanların ilk etapta isteyebilecekleri bir marka değilmiş. Bizim blogger arkadaşımız sevinmiş bu duruma. Çünkü hayatında daha ilk defa dolma kalem alacakmış. Ve daha bu aşamada dolma kalemlerden çok iyi anlayan biri olarak görünmek çok hoşuna gitmiş. O günden sonra kendi bloğunda da dolma kalemler ile ilgili yazılar yazmaya başlamış.

BU BLOGGER: HASAN TANDOĞAN…

     Kendisi bir bilgisayar öğretmeni. Ve aynı zamanda da bir blog sevdalısı. Esli bloggerlardan. Hasan Tandoğan. Eğer Google’a Hasan Tandoğan blog yazıp aratırsanız karşınıza çıkacaktır.

     Peki kendisinden nasıl haberim oldu? Bir başka blogcu Evren Soyuçok ile YouTube üzerinden yaptıkları, blog okuryazarlığı nasıl arttırılır başlıklı sohbetlerinden. Yine YouTube üzerinden bu yayına ulaşabilirsiniz.

NİŞ BLOĞUN ÖNEMİ…

     Hani niş blog neden önemli deniyor ya. İşte bu yüzden. Niş blog sayesinde başkalarına yardımcı olma fırsatınız daha çok. Ve aynı zamanda reklamlardan gelir etme şansınız da artıyor böylece.

BONUS YAZI: Niş blog olsam hangi konularda yazabilirim?

DENEYİMLERİNİZİ BLOĞUNUZDA YAZIN…

     Dolma kalem üzerine blog sayesinde Hasan, en kaliteli kalemi aldı ve dolma kalem dünyasına giriş yaptı. Öteki türlü, eğer o blogla karşılaşmamış olsaydı, deneme yanılma yöntemiyle kendi kendine öğrenmek durumunda kalacaktı. İşte deneyimler bu kadar önemli. Eğer siz de bir şey deneyimlediyseniz bunu muhakkak blogda yazın. Yazın ki, sizin gibi sorun yaşayan ve çözüm arayan insanlara faydanız olsun.

ÖRNEK BİR DENEYİM YAZIM: A101’den telefon alınır mı?

     Hem o yazının okunma oranları normal yazılarınızdan çok daha fazla olacaktır hem de insanlara faydalı olmanın mutluluğunu yaşayacaksınız.

26 yorum:

  1. Sizin de bu yazınız sayesinde, bende daha önce bilmediğim şeyleri öğrendim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. İlkokul öğretmenimin vişne renginde, mavi mürekkepli bir dolma kalemi vardı. Ben bu kaleme vurgundum ve öğretmen bu karizmatik kalemle yazarken hayran hayran seyrederdim. Dokunmak isterdim. Kalemi şişeye daldırıp mürekkep çekmesi bile hoşuma giderdi. Beşinci sınıftayken pilot kalem kullanmaya başladı. Ama buna da mürekkep çekiliyordu; tıpkı dolma kalem gibi şişeye daldırarak... Hâlâ da karizması aynıdır dolma kalemin gözümde.

    YanıtlaSil
  3. Hocam yalnız konu ile hiç alakalı değil ve buna mı takıldın diyeceksin ama Hasan arkadaşımızın durumu epey iyiymiş ki en kaliteli dolma kalemi alabilmiş:-)) Normal fiyatlar değil inan ki:-)) Keyifli haftalar şimdiden.

    YanıtlaSil

  4. Niş blog olmak daha iyi doğru Cem👍🤚

    YanıtlaSil
  5. Düşünmenin ve yazmanın sınırı olmadığının kanıtı misali :)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir yazıyorsunuz diyeyim size:)

    YanıtlaSil
  7. Dolmakalemlerin tarih olduğu bir dünyada ilginc bir serüven..benimki baba mirası scriks marka..manevi değeri büyük.

    YanıtlaSil
  8. babam ve annem öğretmen olduklarından her akşam evde plan defteri doldurduklarını izlerdim ve o dolma kalemle en alta atılan imzalarına gıptayla bakardım. dolma kalem ibaresini okuyunca direkt o anı yaşadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O güzel anları hatırlattığım için ne mutlu bana

      Sil
  9. Daha öncesinde duymamıştım. Bilmiyordum. Sayenizde öğrenmiş oldum. Teşekkürler :) Niş blog kesinlikle iyiymiş.

    YanıtlaSil
  10. Dolma kalemle bir şeyler yazmanın güzelliği her zaman bir başkadır. Bende bir ara böyle bloglara bakıyordum. Bir tane daha öğrendim teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Elbette en iyisi. Aradığın konu en ince detaylarına kadar o blogdadır çünkü:)

    YanıtlaSil
  12. Ben de dolma kalemi hic sevmem ,megerse kalitelisini hic kullanmamisim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de dolma kalemle ilgili detayları bilmiyordum :)

      Sil
  13. Yazınıza uzun zaman sonra denk geldim. Teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil