Powered By Blogger

19 Mart 2021 Cuma

Çanakkale şehitlerine layık mıyız?

     “Çanakkale şehitlerine layık mıyız?” diye düşündüm bugün. Sadece 18 Mart’a özel düşünmüyorum bunu aslında. Yıl içinde, herhangi bir vesileyle Çanakkale türküsüne denk geldiğim zamanlarda da düşünürüm bunu . Ve içimden, “Yok, sizlere layık olamadık” derim. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Çanakkale zaferi
foto kaynak: unsplash.com
SAYGIDAN…

     Ben askerliğimi Çanakkale’de yaptım. Türkiye’nin kalbinin attığı yerde. Askerlik yerimin Çanakkale olduğunu öğrendiğimde de çok sevinmiştim. Çünkü orası unutulmayacak bir zaferin yazıldığı yerdi. Askerliğin sonuna doğru şehitlikleri gezdik. Elimi kolumu nereye koyacağımı bilemedim. Çünkü şehitlere olan saygım, bu ülkedeki herkes gibi çok büyüktü de ondan.

BONUS YAZI: Millet ile Mehmetçiği karşı karşıya geldi…

BİR KİTAP ÖNERİSİ…

     Çanakkale savaşı hakkında okuduğum bir kitabı da önermek isterim burada: Uzun Beyaz Bulut Gelibolu. Buket Uzuner’in kitabı. Kadere bakın ki bu kitabı yerinde, yani Çanakkale’de, askerliğimi yaparken okumuştum. Ya askerliği Gelibolu’da yapmama ne demeli.

BU NASIL BİR İMANDIR?

     “Şehitlik bize de nasip olur mu?” Dün gece izlediğimiz TRT 1’deki Seddülbahir 32 saat dizisinde böyle diyordu bir tane vatan evladı. Bu nasıl sevgidir? Bu nasıl bir iman aşkıdır? Bu nasıl insan hayatına anlam katmaktır.

BONUS YAZI: Bu güzel milleti, vatanı anlatan şarkılar…

NE GÜZEL SÖYLEMİŞTİ…

     Benim lise zamanları. Yine bir 18 Mart haftası. Bizi spor salonuna toplamışlardı. Bir kız arkadaşımız da Çanakkale türküsünü seslendirmişti. O kadar güzel söylemişti ki. O kadar duygulu söylemişti ki. Söylerken içinde yaşıyordu. Çünkü başka türlü o kadar güzel söyleyemezdi.

    

10 yorum:


  1. Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz 🙏

    YanıtlaSil
  2. Rabbim rahmet eylesin bütün şehitlerimize 🙏

    YanıtlaSil
  3. Çanakkale şehitlerine lâyık mıyız? Bence degiliz:( Şehitlik de herkese nasip olmaz tabiki! Allah hepsinden razı olsun, mekânları cennet olsun Inşaallah 🤲

    YanıtlaSil
  4. Gelecek kusaklarin rahat ve ozgur olarak yasamasi icin canindan vaz gecmis her sehide karsi sorumluluk duygusu olmali insanin.Bunu hissediyorsaniz ne mutlu size. Duygu ve duyarlilik terketmemis sizi.Darisi kalanlarin basina.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah. Bu ülkedeki herkes hissediyordur bunu. Ama anlatmak ve önemini kavratmak lazım.

      Sil
  5. Link bıraktıysan silinmiş olabilir. Link ver ama tıklayınca girilmesin. Belki o nedenledir.

    YanıtlaSil