Powered By Blogger

5 Mart 2021 Cuma

Medium'da yazı okumak için 5 dolar verir miyim?

     Medium’da bazı yazıları okumak için üye olmanız gerekiyormuş artık. Hem de 5 dolarmış üyelik. Ben ölsem vermem bu parayı. Yine de büyük konuşmayayım da. Bu hayatta insanın başına her iş geliyor çünkü. Ben de parasız olanlarını okurum. Gerçi Medium’da eskisi kadar vakit geçirmiyorum artık. Fazla kelime olsun diye yazıları uzatıyorlar da uzatıyorlar.

BONUS YAZI: Blogger yerine Medium’da mı yazsam?


Blog Medium
foto kaynak: unsplash.com


DÜNYANIN EN SOĞUK YERİ…

     Ruhi Çenet ve kardeşi Sümeyra Çenet, dünyanın en soğuk yerine gitmişler. Gittikleri yer, Rusya’ya bağlı özerk bir yer olan Yakutistan’ın başkenti Yakutsk. Her ikisinin kanallarındaki videoları da izledim. Çok ilgimi çekti. Enteresan bir yer gerçekten. -71 derece rekor soğuk olmuş. Bu kadar soğuğa rağmen yine de 300 bin insan yaşıyormuş. Hayret ettim.

     Ruhi, biraz daha dışarda kalsaydı kulağı donacaktı. Sümeyra’nın ise neredeyse parmakları gidiyordu. Çoğu kişinin de ilgisini çekmiş video zaten. 9 milyondan fazla kişi izlemiş Ruhi’nin videosunu. Bu tip videoları çok iyi çekiyor gerçekten Ruhi. Videolara koydukları müzik de çok güzel olmuş. Gizem katmış. Sanki dünyadan bir yer değil de uzayda bir yeri izliyormuşum hissine kapıldım.

BONUS YAZI: Ruhi Çenet’in YouTuber olma yolunda yaşadığı zorluklar…

KAFELERİN AÇILMASI SEVİNCİ…

     Bir tane köşe yazarını okudum. Kafelerin açıldığı ve kendisinin kafeye gittiği günü yazmış. Kıyafetlerini giymiş, saçını taramış, makyajını yapmış ve kafenin yolunu tutmuş. İçinde bir heyecan ile gitmiş. Sanki bayram sabahları gibi. Bir çocuk heyecanıyla. Ama gerçekten öyle. Ben daha gitmedim ama bende bile bir sevinç oldu.

YASAK BÖYLE OLUR İŞTE…

     Bu Pazar günü Aksaray’da, bakkal ve manavalar da kapalı olacakmış. Yani kimse ekmek almayı bahane edip dışarıya çıkamayacak. Çok yüksek riskli illerden biri olan Aksaray’da böyle bir çözüm bulmuşlar. Yani kimse o gün başını kapıdan dışarı çıkaramayacak. Herkes evde olacak. Bööyle olacak kısıtlama dediğin. Yoksa millet bilmem ekmeği, yok şunu yok bunu bahane edip çıkıyor dışarı. Bakalım o günden sonra tepkiler nasıl olacak?

SERBEST BIRAKMAYIN ARTIK…

     Adli kontrol şartıyla serbest. Millet ne yaparsa yapsın sonuç hep bu. Yani, yapanın yanına yaptığı kar kalıyor demek. Neredeyse adam öldürse bile adli kontrol şartıyla serbest bırakacaklar. Bu nasıl serbestliktir? Yapmayın, etmeyin ne olur. Önünüze geleni salmayın.

 

16 yorum:

  1. Medium ne ya o? O kadar bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger gibi bir blog platformu. Bence bir bak :)

      Sil
  2. Medium'a ben de $5,00 verip premium üye olmam sanırım.

    Bir türlü Youtube'a alışamadım gitti. Girip video dahi izlemiyorum. Ruhi ÇENET'in adını çok duydum ama.

    Aynen öyle olmalıydı yasak dediğin ama olmadı ve bu saatten sonra da olmaz artık o iş.

    Cezaevleri full dolu, o yüzden mecburen salıyorlar milleti ve bu da suç oranlarını artırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de üye olmam abi :) Ruhi Çenet'in bu dediğim videosu bi izle bence.

      Sil
  3. Vermem bende:) Yani gazeteye bile para vermiyoruz artık :)) internet yazısı okumak için hem de ''dolar'' ile para mı vericeğiz..
    Ama bu kafeler 7'ye kadar olunca çalışan kesimin pek işine yaramadı sanki, malum gençler akşam gezmesini seviyor. Sanırım bir kaç vakte zamanı uzatırlar, ramazan da geliyor iftar saati lokantalar kapanmaz sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. Gazeteye bile vermez olduk para :) 10'a kadar istiyorlar normalde ama şimdilik 7 deniyor :)

      Sil
  4. 5 dolar az para değil,millet geçim derdinde..Parası olan dünyayı böle geziyor işte,ne diyelim hayırlı olsun..😊

    YanıtlaSil
  5. Medium'da da yazdım. Medium, Türkiye'de biraz daha popülerleşse blogger'ın yerini alabilir. Yazılan yazılar bilmediğiniz kitlelerin önüne düşüyor. Google'da hızlı indexleniyor ve üstte kalıyor. Avantajları olduğu gibi "ücret" gibi dezavantajları da var. Ben de vermedim açıkcası. Belki yıllık uygun paketleri olursa alınabilir ancak aylık o parayı vermek istemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google, niye Blogger'ı önceliklendirmez yazılarda anlamıyorum. Kendi ürünü sonuçta.

      Sil
    2. Yandex arama motorunda arayınca bloglar hep ilk sıralarda cikiyor

      Sil
  6. Acaip işler. Blog kadar kıymetli olmaz bence.

    YanıtlaSil
  7. Biliyor musunuz, Ruhi Çenet bir videoma yorum yapmıştı. Potansiyel iş teklifleri... Çok sevinmiştim.
    Yorum kısmına gelince ne okuduğumu unuttuğumu fark ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, unutman normal :) Böyle içten yorum yapman güzel

      Sil