Powered By Blogger

18 Aralık 2018 Salı

Kahve ile olan imtihanım...


     İşyerindeki kötü günlerimden biriydi bugün. Üzerimde bir sinirlilik vardı. Ama kime sinirliydim bir türlü anlayamadım. Kendime mi, müşterilere mi? Kimseyle de konuşmak istemedim. Zorunda kalmadıkça da konuşmadım. Bugün beni görenler çatık kaşlı halime denk gelmişlerdir. İnstagram’da, 3’ü 1 arada sütlü köpüklü en sevdiğim kahve diye bir paylaşımım olmuştu. 

kahve içmek

     instagram’daki yeni arkadaşlarımdan Serpil, “Bence bırak” diye yorum yapmış. “Neden?” diye sordum. “Kanser yapıyor” dedi. “Düşüneceğim bunu” demiştim. Düşündüğümden bu hafta hiç kahve içmedim. Canım istediğinde, “Oğlum kimyasal bir şey. İçme lan boşver” diye tutuyorum kendimi. Ama, “Haftada bir kere içsem ne olur ki?” diye de düşünmedim değil. Türk mantığı işte. Bakalım ilerleyen günler neler getirecek? Nefsime hakim olabilecek miyim?

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/beans-caffeine-chocolate-close-up-434252/

18 yorum:

  1. Kahve dikkati arttırıyor.Ben içmeyi çok seviyorum fakat biraz çarpıntı oluyor.Bu yüzdende tarafımı çaydan yana mecburen sectim

    YanıtlaSil
  2. hocam 3 ü 1 arada biraz şaibeli bir ürün..
    bunun yerine geleneksel Türk kahvesi daha iyi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaibeli ürün 😀 Hocam şu tanımlamalarınız harika. Türk kahvesini hiç sevemedim.

      Sil
  3. Bende bir zamanlar işyerinde çok içtim. Şimdi bıraktım. Ama, şu aralar bende iş yerinde çok sinirli ve gerginim. Memuriyetim geregi iş yerine gelen insanlara, ast üst ilişkilerine bakıyorum da, geleceğe olan ümidimi diri tutmakta zorlanıyorum. Neyse, konu kahveydi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinden geldiği gibi yorum yapabilirsin kardeşim. Buralar blog arkadaşlarıma hep açık.

      Sil
  4. 3ü 1 arada kadar dandik bir ürün yok diyebilirim. İçindekiler kısmını bir okusan sen de bırakırsın. Uzun süredir içmiyorum. İçmek istersem nescafe klasik ve sütü karıştırıyorum üzerine sıcak su döküyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşyerinde hemen üstüne su ekle hazır olsun. Pratik oluyor. En güzeli senin yaptığın kuzgun kardeş.

      Sil
  5. Uzun zamandır ben de içmedim. Ara sıra türk Kahvesi içiyorum o daha güzel :)

    YanıtlaSil
  6. Türk kahvesi ya da filtre kahve içmek lazım, işlenmiş kahveler gerçekten zararlı ama illa nescafe içeceksen sade granü hallerini alıp içmen daha iyi olabilir belki, nescafe gold tercihim mesela.

    YanıtlaSil
  7. 3'ü 1 Arada değil kaçı bir arada acaba? Zamanında şöyle bir yazı kaleme almışım:

    https://www.rehitu.com/2018/01/kac-bir-arada.html

    YanıtlaSil
  8. Türk kahvesi candır gerisi hikaye

    YanıtlaSil
  9. Postunda benden bahsetmissin,sasirdim,yazmadan gecemedim!Ne güzel hala yorumlar birakiliyor olmasi,yazilarin daimi olmasi tabiki ilk sart,yoksa unutuluyorsun:))Ilk firsatta bende sayfama birseyler eklemeyi düsünüyorum sayende!Tesekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu paylaşımımı görmene sevindim. O yazıdan sonra arkadaşlarımla konuştuk o yazı üzerine. Yorumun için ben teşekkür ederim 😀

      Sil