Powered By Blogger

26 Aralık 2018 Çarşamba

Elmanın kurtlu olanı makbulmüş meğer...


     Tezgahlarda hep pasparlak elmalara gözüm kayardı. Kıpkırmızı olanına. Hiçbir yerinde pürüz olmayanına. Elma dediğin böyle olurdu. Hem, Pamuk Prenses’in elması bile öyle değil miydi? Kocaman, kıpkırmızı elma. Daha çocukluğumuzda aklımıza böyle kazınmıştı. Ama Canan Karatay çıktı. “O elma sadece masallarda olur” dedi. Bu benim öve öve bitiremediğim elmayı ilaçlı dedi. 

elma

“Sağlığa zararlı. Esas sağlıklı olan elma, kurtlu elmadır. Kurt, ilaçlı olan elmaya gelmez. İlaçsız yani insanın gözü kapalı yiyebileceği elmaya gelir” dedi. Anladık ki böylelikle, elmanın kurtlu olanı makbulmüş meğer. Elmayı sadece bir örnek olarak da görebiliriz. Gelişen teknoloji ile yiyeceklerimiz de doğallıktan çıktı. Hepsi hormonlu, hepsi zararlı, hepsi gdo’lu oldu.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/three-red-apples-on-wooden-surface-1510392/

18 yorum:

  1. Kabuğunu koparmadan 
    Ne bir elmayı soyabildim 
    Ne de iyileştirebildim bir yaramı 
    Ama karşıma çıkınca 
    Kızmadım hiç elma kurduna 
    Bendim çünkü bıçağı saplayan 
    Onun yurduna …

    YanıtlaSil
  2. Cok doğru. O yüzden soymalı yerken, kurtlu değilse 😊

    YanıtlaSil
  3. Bende kabullendim bu acı gerçeği maalesef irkilerek ve kaçıyorum resmen kurtlu meyveden ama yıkamayı başardım mı zafer benim =)))

    YanıtlaSil
  4. Eğri büğrü sebzeler ve kurtlu meyveler... Küçücük kurt ya. Yeter ki sağlığımız bozulmasın.Yaşım itibarıyla hep hormonsuz büyüdük biz. Şimdi çok dikkat gerek Cem...

    YanıtlaSil
  5. Satın aldığım elmayı soymadan yemem. Ne kadar yıkarsak yıkayalım ilaç kalıntılarının gitmeyeceğini düşünürüm. Memlekette ise, babamın yetiştirdiği ağacın ilaçsız, kurtlu elmasını hafifçe siler yada suya tutar öyle yerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O memleket elmalarında insanın içi ne kadar da rahat.

      Sil
  6. uzun dursun diye üzerine parafin sürüyorlar, kabuğu soyup yemek bile ilaçların vücuda girmesi demek. meyveyi direkt üreticiden almak lazım. şekilsiz şükülsüz meyveler daha iyi.

    YanıtlaSil
  7. ne acıdır ki öyle...ve kötü hastalıklar yediklerimizden içtiklerimizden dolayı peşimizi bırakmıyorlar....

    YanıtlaSil
  8. Kurtlu olması makbul değildi ancak insanlar öyle aç gözlü hale geldi ki, daha fazla kazanma hırsı ile kimyasalları fazla kullanınca. Kurtlu elmalar kimyasal kullanılmadığının göstergesi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanoğlunun hırsı dünyanın sonunu getirecek.

      Sil