Powered By Blogger

21 Aralık 2018 Cuma

Uzay hakkında bilgi, kafayı yedirir mi?


     Uzay hakkında bilgi edinmeyi severim. Televizyonda ve internette uzayla ilgili ne bulursam izlerim. Peki bu kadar uzayla ilgilenmek insana kafayı yedirir mi? işyerinden bir arkadaşım, “Zamanında çok ilgilendim. İçinden çıkamadım. Bende ilgilenmeyi bıraktım” dedi. Daha geçen gün bilmem ne kadar galaksinin bir arada olduğu bir fotoğraf yayınlandı. 

uzay hakkında bilgi

     Bizim galaksi gibi bilmem kaç tanesi yan yana. Uzay o kadar büyük ki. İnsanın aklı almıyor. Ve biz dünya olarak bu büyük evrende toz tanesi gibiyiz. Hep duyardım bu toz tanesi meselesini. Anlam veremezdim o zamanlar. Ama işin içine girdikten sonra ne yerinde bir ifade olduğunu anladım. Uzay hakkında bilgi, ama fazlaca bilgi motoru yaktırır mı insana? Beyinden ateşler çıkartır mı?

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/Vl6kSDAw-aA

18 yorum:

  1. fazla şey etme işin içinden çıkamasın sonra :)

    YanıtlaSil
  2. Cem Yılmazın evrene olumlu mesai gönderdim espirisi geldi aklıma şimdi:))))

    YanıtlaSil
  3. Cem güzel konuyu ele almışsın.Ben eğitimciyim biliyorsun.Sinifta en çok zorlanarak anlattığım konudur uzay...
    SOYUT konu olduğu için çocuklar ilginç sorular soruyorlar ve merak ediyorlar hali ile...
    Ama ben anlatincaya kada KAFAYI yiyorum..
    Uzay konusuna fazla derin mevzu gerçekten...
    Ama uzaya da gitmeye gerek yok diyorum bazen içimizde öyle uzaylılar varki..Daha sabah metroda yaşlıya dedeye yer vermeyen "uzaylı genci" dünyadan afaroz ediyordum

    YanıtlaSil
  4. Bir de uzaylılar, ufo meseleleri var; bunlar daha da karmaşık ve düşündürücü geliyor bana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlara değinmemişim bak 😀 Onlar olmadan olmaz.

      Sil
  5. Hiç düşündün mü bizler de aslında bu sonsuz evrende dünya diye bir yerde gezegenini kullanmayı beceremeyen uzaylılar olarak yaşıyoruz.. çok uzağa gitmene gerek yokmuş değil mi? Peki bir Marslı olsaydın ve dünyaya bu gün ilk defa ayak basmış olsaydın bir uzaylı olarak dünya hakkında ne düşünürdün? :-) Hadi bakalım beyinleri yakalım biraz ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama öyle kaçmak olmaz buyrun biraz fırtına yapalım .. mesela dünyaya ilk ayak bastığında neye şaşırırdın bir düşün ..

      Sil
    2. İnsanların bir yerlere devamlı koşturmalarına.

      Sil
    3. Bence daha çarpıcı konular çıkabilir.. Mesela ben Abd nin Hiroşima'ya attığı bomba ile aslında gerçekten amacının ne olduğunu anlamadan şaşkınlıkla izlerdim.

      Sil
    4. Tam güzel bir noktadan yakaladın olayı. İnsanlık olarak kendi kendimizi bitireceğiz.

      Sil
  6. uzay konusu uzaylı konusunu açıp, din muhabbetine kadar gidiyor. eski medeniyetler, bazı kabileler işin içine giriyor. araştırmak istersen bir kaç kelime vereyim istersen :)

    YanıtlaSil