Powered By Blogger

9 Aralık 2018 Pazar

Tanınmayan biri nasıl ünlü dansçı oluyor kanal D?

     Kanal D’de haberlere bakıyorum. Ünlü dansçı balkondan düştü diye bir haber. Dansçıya bakıyorum. Tanımıyorum. İlk defa görüyorum. Çoğu kişinin de tanıdığına inanmıyorum. Sosyal medyayı ve haber sitelerini takip ederim. Böyle bir ünlü dansçıyı hiç görmedim. O zaman bu dansçı neye göre ünlü? Ünlü dediğin zaman, herkes tarafından tanınan kişi gelir benim aklıma. Şimdi bu dansçı, herkes tarafından tanınmıyor. O zaman dans çevrelerinde mi tanınıyor? O yüzden mi ünlü?

ünlü olmak

     Ezberden iş yapıyoruz. Sadece kanallar için değil bu durum. Tüm meslek grupları için. Haber başlığını atarken bile bu böyle. Bu tip haberler için genelde ünlü ifadesi kullanılır. O zaman bizde ünlü yazalım gitsin mantığı. Başlık atarken kanallar daha bir özenli olmalı.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/person-kneeling-with-one-leg-on-footbridge-1192026/

8 yorum:

  1. Andy Warhol demişmiş yanılmıyorsam,

    "Bir gün herhes on beş dakikalığına ünlü olacak" diye.

    Ben de duymamıştım hiç böyle bir dansçı; ama duyacak olsaydık bile böyle bir haberle ünlü olmasaydı da dansıyla ünlü olsaydı keşke....

    YanıtlaSil
  2. Televizyon haberciliği zaten ne yapıyor anlamıyorum. Özellikle bazı kanallar giriyor YouTube'ye popüler olmuş videoları tarihlerine bile bakmadan alıp yayınlıyorlar. Üstünden 1 yıl geçmiş videoyu yeni diye sunduğunu bile gördüm bir kanalın. (Zaten kanalı anlamışsınızdır sanırım :) )

    YanıtlaSil
  3. Haberlerde bende izledim salsa da hem Türkiye hem dünya şampiyonluğu olan bir dansciymis...yani aslında tanımamak bizim ayıbımız tanitmamak habercilerin

    YanıtlaSil
  4. içimden geçenleri yansıtan bi yazı daha :) bide şu haber spikerlerinin her duruma "ortalık savaş alanına döndü" lafını kullanmaları... Ülkede ne normalki!

    YanıtlaSil