Powered By Blogger

15 Aralık 2018 Cumartesi

Kılıçdaroğlu, 2019 yerel seçimlerini de kaybederse bırakır mı?

     Her seçim öncesi klasikleşen söylem, “Kılıçdaroğlu bu seçimi de kaybederse final yapar” deniliyor. Akılları sıra Kılıçdaroğlu’nu gönderecek parti. Kaç seçim oldu böyle bir şey görmedik. Aynı söylem önümüzdeki yerel seçimler için de kullanılıyor. Buradan söylüyorum. Bir şey olmaz. Bir iki homurdanma falan olur. Sonra eski hamam eski tas devam eder. 

Kemal Kılıçdaroğlu

     Bizim genel başkanlarımız ölmedikten sonra koltuklarını bırakmazlar. Bunu sadece Kılıçdaroğlu için söylemiyorum. Geneli böyle. O kaset olayı olmasaydı Baykal bırakır mıydı peki? Gerçi Kılıçdaroğlu, birkaç seçim kaybettik sonra başarısızlığı kabul edip kendisi çekilir gibi bir imaj sergiliyordu. Fakat ona da koltuk tatlı geldi. İstanbul, Ankara için ne olur bilemiyorum. CHP zorlayacak gibi görünüyor. Ama yine de AKP ipi göğüsler gibi.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/IBWJsMObnnU

14 yorum:

  1. Tamamen tarafsız olarak yazıyorum, o parti- şu parti değil, hepsi derin koltuk sevdalısı.. 70 lerde de böyleydi, 80 lerde de, günümüzde de... ne koltukmuş..
    yap 1 dönem iktidarını yada muhalefetini, al hevesini, sonra çekil yerini gençlere bırak..

    YanıtlaSil
  2. Bu koltuk sevdası yokmu ...Gençlere gelince siyasetten hep uzaklar..Şimdiki gençlerde akıllı telefonu olsun,havası olsun,kankisi olsun,fiyakalı baba emeği arabası olsun...
    Askerlik desen paralı olmuş..
    Gençler çok farklı arkadaşlar.Otobuste büyüğüne yer bile vermeyen bu gençlikten bişey beklemiyorum

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar Cem kardeş!

    Siyasiler, ilk dönemlerinde kendi koltuk sevdalarını içlerinde saklayıp millet adına o koltuğa oturmak istediklerini belirterek, belirli makamlara gelmeye çalışırlar. Devam eden yıllarda yandaşları, vesaireleri, vesairelerinin oğulları, amcaları, teyzeleri derken liste uzadıkça uzar. Bu yüzden o koltuk bırakılmaz.

    Bir de mecliste galiz küfürlerle birbirlerine saldıran "Milletvekilleri"nin yemekhanelerde yanyana oturup yemek yiyip çay eşliğinde sohbet etmeleri de bir ayrı mesele.

    Kemal Kılıçdaroğlu gider mi? sorusuna cevabım ise "Gitmez!" "Göndermezler!" :)

    Yayın için teşekkürler!

    YanıtlaSil
  4. Al birini vur ötekine! Hepsi birbirinden berbat ve yüzsüz!

    YanıtlaSil
  5. Asla bırakmaz, hatta başarılıyız biz, der.Kendinde hata görmez Belediye başkan adaylarına atar topu,yerel seçimdi bu niye istifa edeyim ki der.Der de der. Bizim toplumda apartman yöneticileri bile yöneticilik koltuğuna yapışır,bırakmak istemez ki siyasetçiler bırakacak, mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhakkak topu atacak bi yerler bulur, haklısınız.

      Sil
  6. Söyleyecek çok şey geliyor aklıma fakat susuyorum. Siyasetçinin falan partilisi olmaz, hepsi aynıdır. Yukarda da söylendiği gibi 'al birini, vur ötekine' cümlesi gayet açıklayıcı benim açımdan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyasetçinin partisi olmaz sözü gerçekten çok iyi hocam.

      Sil
  7. dinozorların siyaseti bırakması çok zor. klişe olacak ama koltuk sevdalısı partili, gerçekten bir şeyler yapmaya çalışan partililerden çok fazla. Kılıçdaroğlu zor bırakır çünkü C.B'na dayanıklı bir tek o var

    YanıtlaSil