Powered By Blogger

22 Aralık 2018 Cumartesi

Yaşadığım yerin yerel radyosunu dinlemeyi seviyorum...


     Kendi yaşadığım yerin, yani Düzce’nin yerel radyolarını dinlemeyi seviyorum. Sabah işe giderken serviste bu radyolardan birini dinlerken bunları düşündüm. İş ilanlarını dinliyorsun ya da herhangi bir firmanın reklamını. “Evet, Düzce’deyim” diyorum o reklamları dinleyince. Bir zamanlar kardeşimin üniversitesi nedeniyle Bilecik’te yaşamıştım. Oranın yerel radyosunu dinlerken reklamlarda şu pastacı şurda diyordu. Hangi pastacı, neresi bilmiyordum tabi. 

yerel radyo dinlemek

     İşte o zaman anladım memleketinde olmak, her yerini bildiğin bir yerde yaşamak bir başka. Burada bilinen ünlü birkaç fabrikadan bir iş ilanına denk geliyoruz mesela serviste. O firma üzerine ve işçi alması hakkında konuşuyoruz arkadaşlarla. Ya da Düzce’ye gelen yeni firmanın açılışı ile ilgili reklamı duyduğumuzda onun üzerine konuşuyoruz. Yaşadığın yerin yerel radyosunu dinlemek bir başka işin özeti.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/audio-auto-automatic-automobile-449565/

10 yorum:

  1. Radyo dinlemek bir kültür işi Cem Bey...Yapılan araştırmalara göre radyo vb. dinleyenlerin konuşmacıların sözlerini kesmediği tespit edilmiş.
    Ben de yöremin radyosunu ve Trt efem dinlerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu araştırmadan ilk defa haberim oldu. İlginç bir araştırma olmuş. TRT fm de bir zamanlar edebiyat programı dinlerdim.

      Sil
  2. Yerel radyoların reklamları da beyin yakan cinsten ama :)

    YanıtlaSil
  3. Ya ben İstanbul'da hangi radyoyu dinleyeyim o kadar çok ki ve reklamlar gerçekten bunaltıcı.. Yöresel radyo keyfini bilmiyorum ama yazınıza bakılırsa baya keyifli ve faydalı gibi geldi bana :)

    YanıtlaSil
  4. Radyo; müzik kültürümün olmaması nedeniyle belki, tercih ettiğim bir vasıta değil ne yazık ki ama radyo kültürü başka bir şey, keşke olsaydı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende o kadar tutkunu olduğumu söyleyemem. Serviste, arada nette takılırken dinliyorum.

      Sil
  5. Özellikle bir şeylerle ilgilenirken arka planda radyonun açık olmasını seviyorum. Genelde müzik yayını dinliyorum. Program oldu mu isimler belli: Nihat Sırdar, Güçlü Mete (şu an beklemedeyiz kendilerini biliyorsun) Bir de Rabarba diye bir program vardı, çok eğlenirdim. Hala var mı bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabarba devam ediyor. Ara ara dinliyorum. İnternette dolanırken arka planda radyo açık oluyor bende de.

      Sil