Powered By Blogger

22 Temmuz 2016 Cuma

Bu güzel milleti, vatanı anlatan şarkılar...

     
Bu güzel milleti, vatanı anlatan şarkılar

     
     Demokrasi nöbeti nedeniyle tüm Türkiye sokaklarda, meydanlarda. Bir haber kanalı bir akşam, o meydanlardan birine bağlandı. O sırada o meydanda Ölürüm Türkiye’m şarkısı çalıyordu. Bu şarkıyı duymadığım baya olmuştu. Ne güzel yazılmış ve ne güzel söylenmiş bir şarkı değil mi? Bu şarkı meydanlarda fazla çalınmazdı. Genelde bir partinin müziği gibi algılanırdı. O partinin faaliyetlerinde çalardı. Bu şarkının o meydanlarda çalınarak tekrar tüm Türkiye’nin şarkısı olmasına sevindim. Bu şarkıyı belki bilmeyenler vardır. Bilenler varsa da tekrar dinlemek isteyeceklerini düşünerek videosunu sizlerle paylaşıyorum. İlk başlarda şarkıyı kimin söylediğini bilmiyordum. Sonradan öğrendim ki Mustafa Yıldızdoğan söylüyormuş. Başka bir şarkısını da bilmem. Bu şarkısıyla Mustafa Yıldızdoğan ölümsüzleşmiştir.

                                         Mustafa Yıldızdoğan- Ölürüm Türkiye'm


                     AYTEN ALPMAN’IN BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM’İ
     Bu tarz başka bir şarkımızdır daha vardır. Belki şu anda tahmin edenleriniz bile vardır. Evet, aklınıza gelen. Bir Başkadır Benim Memleketim şarkısı. Bu şarkı da bizi anlatır. Memleket sevdasını anlatır. Bu şarkıyı da Ayten Alpman söylemiştir. Geçtiğimiz yıllarda kendisini kaybettik. Bu şarkı diğer şarkıya göre daha popülerdir. Bu şarkının da videosunu sizler için ekliyorum. Bu iki şarkı dışında benim aklıma başka şarkı gelmedi. Eğer aklına gelenleriniz varsa yorum bölümünden paylaşın. Ayten Alpman tabi Mustafa Yıldızdoğan’a göre daha bilinir. Ben Varım ve Ben Böyleyim şarkıları aklıma ilk gelenler. Ama bu şarkılarına rağmen Ayten Alpman’dan en çok istenen şarkı tabi ki Bir Başkadır Benim Memleketim.
                                      
                                 Ayten Alpman- Bir Başkadır Benim Memleketim
                           

                  BU İKİ ŞARKI KİM BİLİR NASIL DUYGULAR İÇİNDE YAZILDI?
     Bu iki şarkı da hem sözüyle hem de müziğiyle kalbimizde yer etmişlerdir. Bu iki şarkıyı da dinlerken ister istemez yüreğimiz kabarır öyle değil mi? Hele ki böyle müstesna anlarda. Bazen insan çok duygulanıyor bu şarkıları dinlerken. Gözyaşları damla damla süzülüyor yanaklarda. “İyi ki bu vatanın bir parçasıyım” diyor insan içinden. Bu güzel milletin parçası olmak. Ne güzel. Kim bilir bu şarkıları yazanlar hangi duygular içinde yazmışlardır? Ama şu bir gerçek ki. Bunları yazabilmek insanın içinde büyük bir vatan aşkının olmasını gerektirir. Yoksa bu şarkılar nasıl içimize böylesine işlerlerdi ki.

Foto kaynak:Pixabay.com

Videoların kaynağı: youtube


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

8 yorum:

  1. Hepsini dinledim.Her aşkın üstündedir bence vatan aşkı.Doğup büyüdüğümüz topraklar.Ama bu duyguyu yaşayanların azalması insanı üzüyor.Güzel bir paylaşımdı Cem.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bir Başkadır Benim Memleketim!!!! Ellerinize Sağlık, Güzel Bir Paylaşım.

    YanıtlaSil
  3. Aklima geldikce dinledigim sarkilar bunlar... Daha cok var aslinda vatan icin yazilip soylenen sarki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardır da. İlk başta bunlar geldi aklıma hemen.

      Sil
  4. Güzel derleme olmuş. Adeta marş halini almış şarkılar ⭐

    YanıtlaSil