Powered By Blogger

25 Temmuz 2016 Pazartesi

"Bu çağda olacak şey mi bu?" avuntusu...

     Bu darbe girişiminden sonra çoğunluk, “Ya, bu çağda darbe mi olur?” diye yorumda bulundular. Sadece bu darbe girişimine özel değil tabi bu durum. Başka durumlarda da, “Bu çağda olacak iş mi?” ifadesini kullanıyorlar. Bu çağ, bu çağ diyorsunuz da. Yahu ne var bu çağda? Bu çağda sadece ileri olan teknoloji arkadaşlar. İnsanlık ileride mi? İnsan hakları ileride mi? Bu soruların cevapları hayır değil mi? O zaman bu çağın ne özelliği var? Söyler misiniz bana? Hala Afrika’da açlıktan çocuklar ölüyorsa, hiç de ileri değiliz. O yüzden, “Bu çağda diye” cümle kurmak, bence anlamsız. Bu çağda cümlesini ne zaman kullanırsanız anlamlı olur?
"bu çağda olacak şey mi bu?" avuntusu

                                                    SADECE TEKNOLOJİ İLERLEDİ
     Ben bu cümleyi hiçbir zaman anlamlı olarak, yerinde kullanacağımızı düşünmüyorum. Çünkü biz insanların düzeleceğini düşünmüyorum. Belirli sayıda insan iyidir, iyi yaşar. Ama dünya, o büyük patlamada oluştuğundan beri, bu düzen böyle. Her zaman kötüler daha güçlü. Bu nedenle sadece teknolojide ilerleme var. Cep telefonu, bilgisayar, çok katlı binalar, lüks arabalar vs. Var da var. Ama bunlar göz boyamadan başka bir şey değil. Nasıl yani? Evimizde doğalgaz var. Kapımızda arabamız var. Faturalarımız otomatik ödemede. İşte bunlar bize, “Bu çağda” diye cümleler kurduruyor. Ama ahlakımız bu çağda değil arkadaşlar, dostlar. Hala yurdun dört bir yanından tecavüz haberleri geliyorsa. Yolsuzluk alıp yürümüşse.
                                                     AHLAKIMIZ ÇAĞ ATLAMADI
     Kadın cinayetleri dünyanın her yerinde, hala ve hala oluyorsa. Bunun gibi, daha bir dünya kötülükleri, sapkınlıkları sayabilirsiniz. Şimdi soruyorum size: İnsanlık olarak, sizce çağ atlamış mıyız? Şimdi hala ahlak olarak düzelememişken diyebilir misiniz ki, “Çağ atladık” diye. O yüzden kimse kusura bakmasın. Biz insanoğlu olarak çağ atlamış değiliz. Sadece teknoloji çağ atlamış diyebiliriz. Şimdi bu söylediklerimden sonra tekrar bir düşünün. Hala bu darbe girişiminden sonra, “Bu çağda da bu darbe girişimi olurmuş mu?” diyebilir misiniz? Dostlar hepsi olur. Darbe girişimi de olur. Cinayetler de olur. Ne rezillikler olur. Rezilliğin bini bi para olur. Dostlar, olay biz insanoğlunun ahlakının çağ atlamasıdır. Gerisi hayatı kolaylaştıran aletlerden başka bir şey değildir.

Foto kaynak:Pixabay.com


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

3 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık.
    Çağımızda teknoloji ne kadar ilerlemiş olursa olsun insanlık gerilemekte. Ben de sizin gibi bu çağda bu omur mu söylemine karşıyım, insanlık şuan ki durumdayken bu söz çok yersiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahlakimiz bu sözün soylenmesini geçerli kilmiyor şu anda. O yuzden gereksiz bir söz. Değerli yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  2. İllaki yazmamız gereken ama yan başlıklar üzerinde daha bir durup ana konuyu biraz ertelemiş oluyoruz sanki.Ahlak ama kime göre?Bir çok değer gibi, yetiştiğimiz bölgeye, ebeveyne göre şekillenen, "ama aklın ve vicdanın yolu birdir" ilkesinin es geçildiği kavram.
    İnsanlığın teknolojik gelişmeler ve toplumsal yozlaşmışlıkları ile övünür hale geldiği bu çağda, en çok üzerinde durmamız gereken konu.
    (Sevgili Deeptone'nin bloğundan geldim bu arada.Sevgiler...)

    YanıtlaSil