Powered By Blogger

6 Ekim 2023 Cuma

Kelime kelime Ahmet Hamdi Tanpınar yazmak...

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın dersine giren birkaç öğrenci tuttukları notları kitap haline getirmişler. Hatta bazıları ağzından çıkanları kelimesi kelimesine yazmışlar. Kendilerini bu işe adamışlar. Böyle adanmışlıklar her zaman hoşuma gidiyor ya.

HEMEN FOTOĞRAF KOYMA…

Yeni sevgili olmuş bir çiftimiz var. Erkek hemen beraber çekilmiş fotoğraflarını Whatsapp profil resmi yapmış. Kadın ise profil fotoğrafı olarak sadece kendi fotoğrafını kullanmaya devam ediyor. Biz erkekler neden böyleyiz? Hemen böyle ilan ediyoruz?

BİRAZ DAHA KISA FATİH ABİ BE…

Fatih Altaylı’ya bir soru soruluyor mesela. Sorulan soru ile ilgili en başından anlatmaya başlıyor. Sallıyorum kısa bir öz geçmişini anlat deseler, çocukluğundan başlar anlatmaya. Nerede doğmuş, kaç kardeşmiş vs. Ben bir noktadan sonra kopuyorum zaten. Dinleyemiyorum.

 

 

 

16 yorum:

  1. erkekler ???? herkese ilan etme ???? valla bana biraz tezat geldiii neysem yine de mutluluklar yeni çifte kız akıllı tabi emin olmadan koymaz o fotoğrafı.

    YanıtlaSil
  2. Ahmet Hamdi Tanpınar... Bursa Osmangazi Belediyesi'nin 22 yıl boyunca her sene adına yarışmalar düzenlediği şair-yazar... Bilmem ama belki de Türkiye'nin en uzun soluklu edebiyat yarışması olabilir. Ayrıca şairin meşhur, Bursa'da Zaman şiirini okumanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir edebiyat yarışması olmasından dolayı çok mutlu oldum. Şiiri muhakkak okuyacağım.

      Sil
  3. Kadınlar ilan etmez mi genelde herkese ben mi yanlış biliyorum?

    YanıtlaSil
  4. Erkekler böyle maalesef, kadınlar da öyle:)

    YanıtlaSil
  5. Kısa kes Aydın havası olsun Fatih ALTAYLI!

    YanıtlaSil
  6. tanpınar ın o kipatının adısı neymiş?

    YanıtlaSil
  7. o kitabın adı ne acaba, tanpınarlı olan :)

    YanıtlaSil