Powered By Blogger

5 Ekim 2023 Perşembe

Tam benlik dediğim kitapların hiç de benlik çıkmaması...

Bazı kitapların kapağını okuyup, “Bu kitap tam benlik” diyorum. Ama kitabı okumaya başladığımda hiç de benlik olmadığını anlıyorum. İşte o konunun işleniş tarzı, ele alınışı çok önemli.

KEDİ DEĞİL VAŞAK YAVRUSU…

Bir tane ilimizde- şimdi neresi olduğunu hatırlamıyorum- bir tane kadının peşine vaşak yavrusu takılmış. Kadının evine kadar takip etmiş. Yaşlı kadın da onu kedi sanıp sütle beslemeye başlamış. Sonradan İl Sağlık Müdürlüğüne haber verilmiş. Vaşak yavrusunun sağlık durumu kontrol edilip doğaya salınmış. Yaşlı kadının sevgiyle, “Ben bakarım ona” demesi insanın yüreğini ısıtıyordu.

AKŞAMI KARŞILAMAK…

Murat Abinin fındık dükkanından çıkıp eve doğru gitmeye başladım. Artık akşam olmuş, dükkanlar birbir ışıklarını yakıyordu. Akşamı böyle karşılamak, dükkanların ışıklarını yakmasını izlemek benim için çok güzeldi.

11 yorum:

  1. Artık çok erken kararıyor hava. Sabah işe karanlıkta gidiyoruz akşam eve karanlıkta geliyoruz. İş hayatı gündüz hapishanesi gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meslek lisesine giderken bizim de öyleydi abi. Bir arkadaş, “Sabah okula giderken sokak lambaları yanardı. Akşam gelirken sokak lambaları yanardı” derdi.

      Sil
  2. Kitap tanıtım yazıları ya da kapakları kitaba dair hiçbişey içermiyor. Ben genelde güvendiğim blog ya da bookstagram yorumlarına göre alıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Akşamı karşılamak başlığı altında yazdıkların oldukça şiirseldi, çok sevdim. :)
    Ah vaşak mı? Hayvanlar gerçekten anlıyor kendilerini sevenleri, hiç bir şey yapmamış kadına..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Momentos :) Gerçekten öyle. Hayvan sevgiden anlıyor.

      Sil
  4. fındıkları gündüz ye de kilo alma :)

    YanıtlaSil
  5. spamı da unutma arada :)

    YanıtlaSil