Powered By Blogger

23 Haziran 2023 Cuma

Amerikan Nutella'sı...

Tepkikolik’te Türkiye ve Amerika’da satılan aynı ürünlere tepki verildi. Amerika’da yapılan Nutella camdan değil plastiktenmiş kavanozu. Bizimkisinde fındık kokusu daha yoğun onlar da çikolata kokusu daha yoğunmuş. Onların çikolatası daha cıvık, bizimkisi daha donukmuş. Sadece çikolata yoktu tepki verilen ürünler arasında. Oreo bisküvisi vardı. Doritos vardı. Genelde ülkemizde satılan ürünler daha çok beğenildi.

KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ DİZİSİ VE TRT’NİN ATAĞI…

TRT 1’de, Kendi Düşen Ağlamaz diye yeni bir yaz dizisi başlamış. Onu izledik. Güzel gibiydi. Ama senaryo nasıl devam edecek, o önemli. Bu arada TRT 1 bu yaz ayı için bolca dizi yapmış. Bakalım hangileri tutacak? Vurdulu kırdılı yoksa ağlamaklı dizilerden içimiz dışımıza çıkmıştı. Şöyle gülümseten diziler lazım. TRT 1 bu atağıyla beraber sempatimi kazandı ne yalan söyleyeyim. Bu arada evdekiler dizide başrol oynayan kadın ve erkek oyuncuları Yalı Çapkını’ndaki başrol oyuncularına benzettiler. Kız daha çok benziyor gibi.

FAİZ %15’E ÇIKARILDI AMA…

Merkez Bankası’nın merakla beklenen faiz kararı sonunda açıklandı. %8,5’ten %15’e çıkardı. Dolar 24 lira, euro 26 lira oldu. Piyasaların bu artışa nasıl tepki vereceği merak konusuydu zaten. Bakalım ilerleyen günlerde bu faiz artışının yansımalarını nasıl göreceğiz? Bu arada tahminler bunun çok çok üzerindeydi. %40’a çıkarılacağını iddia edenler bile vardı. Yapsalardı ona da şaşırmazdım. Çünkü bir şekilde ilk adımlar atılmalı artık ekonomide.

 

8 yorum:

  1. İki ülke ürünü karşılaştırılmış, bir de içeriğine bakılsaydı diye düşünüyorum.. Çünkü koku, akışkanlık vs bunlar o kadar önemli değil, içeriğindeki maddeler cidden insan sağlığını tehdit ediyor mu bu daha önemli. O kadar çok çin tuzu ya da esans kullanılan gıda ürünü var ki evlere şenlik. :(
    Dizi önerine bakacağım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlarda da aynı Momentos. Değerler üç aşağı, beş yukarı aynı. Yani onlarda zararlı. Bak bak :)

      Sil
  2. TRT bu yaz bayağı atak yaptı bende hayretle takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Tepkikolik'in o videosunu ben de izledim. Gerçekten ilginçti. 😅

    YanıtlaSil
  4. euro 28 i geçti, akbank faizi yüzde 40 inanılmaz :)

    YanıtlaSil