Powered By Blogger

15 Haziran 2023 Perşembe

Kitabın üstündeki muz...

Bilgisayar başında yazımı yazarken annem geldi ve yemem için bir muz bıraktı. Masamın üzerinde duran, şu an okuduğum kitabın üstüne. Bu arada okuduğum kitabı da yazayım. Cihan Aktaş’tan, Seni Dinleyen Biri romanı.

SANAT ESERİ OLABİLİR Mİ?

Kitabın üzerinde muzu görünce, “Belki bunu da bir sanat eseri olarak adlandırabilirler” dedim. Hani bir tanesi, muzu duvara yapıştırmış ve buna da sanat eseri demişti.

HAZİRAN AYINA YAKIŞIR BİR GÜNDÜ…

Haziran ayına girdiğimizden beri hava kararsız. Bir gün sıcaksa, diğer gün soğuk. Ama bugün tam bir yaz havası vardı. Dışarı çıktım bugün. “Sıcak, çok sıcak” diyerek içeri attım kendimi. Bir yandan şikayet ederken bir yandan haziran ayında böyle bir sıcaktan da memnundum. Haziran, haziran gibi olmalı değil mi?

SERİNLEMEK İÇİN DONDURMA…

Kardeşimle marketi gezerken dondurma gördüm. Hemen dondurma dolabına yanaştım. Ama kardeşim evde var dedi. Eve gelip, bir şeyler yiyip, biraz dinlendikten sonra dolaptan dondurma kabını aldım. Kapağını bir açtım. Sürpriz! İçinden dolma çıktı. Şaka şaka öyle bir şey olmadı. Kakao ve vanilyalı dondurmadan yedim. Bu sıcakta iyi gittiğini söylemem lazım.

YENİLMİŞİZ…

Kanalları zaplarken TRT Spor’da, kadın basketbol milli takımımızın maçına denk geldim. 5 sayı farkla yeniliyorduk. Biraz izledim. Sonra bıraktım. Sonradan öğrendim ki yenilmişiz. Üzüldüm tabi.

KASABIN ÖNÜNDEKİ KEDİLER…

Dolaşırken kasabın önünden geçtik. Kasabın kapısının önünde üç tane kedi vardı. Uzanmışlardı. Çorbayı içmek için tekkeyi bekliyorlardı. Kasabın kapısının önünde yatmaya alışkın görünüyorlardı. Herhalde oranın müdavimiydiler. Sevgiyle ve gülümseyerek baktım onlara.

KİTAP HESAPLARI…

İnstagram’da kitap hesaplarını takip etmeye başladım. Daha önce okumadığım ve ilk defa denk geldiğim kitaplar oluyor. Bu yönünü seviyorum bu hesapların. Kitapla ilgili içeriklere denk gelmek de kitap okuma yönünde, kendi kendime baskı yapmış da oluyorum. Çok kitap okumasam da kendimi tetiklemeye çalışıyorum kitapları görerek.

YENİ YAZARLAR KEŞFETMEK…

Kitap demişken bir noktaya daha değineyim. Yeni yazarlar keşfetmeyi seviyorum. Mesela şu anda kitabını okuduğum yazar Cihan Aktaş. Bu kitabın bitirince diğer romanlarından da okumayı düşünüyorum.

19 yorum:

  1. Kitabın üzerindeki muzu çizeceğim sana blogdaki ilk yazımda. :)

    YanıtlaSil
  2. Bekliyorum herkesi:

    https://forum.rehitu.com/d/355-kitabin-ustundeki-muz

    YanıtlaSil
  3. Dondurma sevilmez mi hiç? Neyse ki dondurma kabının azizliğine uğramamışsın. Gerçi dolma ve dondurma başa baş gider :))

    Kitap hesaplarını takip etmek saydığın sebeplerden dolayı iyi oluyor. Emeğine sağlık Cem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, neyse ki dolma değildi :) İkisinin yeri ayrı tabi :)
      Aynen, kitap hesapları gaz veriyor insana. Yorumun için çok teşekkürler :)

      Sil
  4. A hahahahahhaa dondurma kısmına bayıldım, kahkaha attım :)))))

    YanıtlaSil
  5. cihan aktaş kimmiş bakayım :) muz her gün yerim :)

    YanıtlaSil
  6. Sen de haklısın. Neler görüyoruz :)
    Haziran ayları çözülmüyor son yıllarda :)
    Kitap hesaplarının bu tetikleyici özelliğinden yararlanmayı planlıyorum bakalım :)

    YanıtlaSil
  7. Hımm kasap kedileri sevilmez pek, sokak kedileri makbuldür ya genelde, yeni yazarlar da eskilerden daha evla mıdır, çok kıyaslanası zamanlar, havalar bile geçen yıla bakarsak hep yağışlı, ağlak ilköğretim talebesi gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından benim kasabın önünden geçtiğim anlarda yatıyorlardı kediler. Rahat duruyorlardı yani o an için :) Yeni bir soluk her zaman iyidir sanki. Havalar gerçekten öyle.

      Sil
  8. Kediler:))) Yemek için bekliyorlar, öyle görünce üzülüyorum:( Çantamda mama taşıyacağım artık, evde hep var ama yanımda yok:)
    Kitap hesapları candır:))) Kitap okumak, yeni kitaplar keşfetmek öyle mutlu ediyor ki insanı:)))
    Ankara hep yağmurlu soğuk, önümüzdeki haftalarda sıcak olur inşallah, sıcak havayı seviyorum ben:)
    Dondurmayı çook severim, karadur, çikolata, vişne, limon favorim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de üzülüyorum ama bir şekilde kasap abileri aç bırakmaz onları :) Yeni kitaplardan haberdar olmak için birebir kitap hesapları :) Yakında sıcak olur merak etme :) Vanilya favorim benim :)

      Sil
  9. Kitap hesaplarını takip ede ede bendeki yazar anlamında kendime bayağı bir çeşitlilik kattım. 🤭 Bu arada muzu sağda solda bırakınca çınar evde benimde aklıma sürekli o sanat eseri geliyor. 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çınar seni sanat düşünmeye itiyor işte :) Ne çok yazar var değil mi :) Sen hiç yazmayı düşündün mü peki :)

      Sil