Powered By Blogger

21 Mart 2021 Pazar

İstanbul Sözleşmesi yerine Ankara Sözleşmesi...

     Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldı. Aynı gece bir başka kararname ile  Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevinden alındı. Yerine Şahap Kavcıoğlu getirildi. Bundan sonra merak edilen ise: Pazartesi günü piyasaların bu atamaya nasıl bir tepki vereceği? Ve ayrıca faiz indirimine gidilecekse bu nasıl olacak? Bir anda şok bir indirim mi olacak yoksa azar azar mı indirilecek? Bunun dışında Naci Ağbal ile ilgili de bir iddia ortaya atılmış. Naci Ağbal’ın Maliye Bakanlığına getirileceğine dair. Baş döndürücü bir trafik gerçekten.


İstanbul Sözleşmesi
foto kaynak: unsplash.com


ANKARA SÖZLEŞMESİ HAZIRLANIYOR…

     Gelelim İstanbul Sözleşmesi’ne. Bazı hukukçular bu anlaşmadan ancak meclis kararıyla çıkılabileceğini ve hala anlaşmanın devam ettiğini söylüyorlar. Olay meclise gelirse değişen bir şey olur mu? Olmaz. Çünkü çoğunluk Cumhur İttifakı’nda olduğu için yine anlaşmadan çıkılması yönünde bir karar alınacaktı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’dan bir açıklama gelmiş bu arada. İstanbul Sözleşmesi yerine Ankara Sözleşmesi’ni hazırladıklarını duyurmuş. Geceden şu saate kadar yaşananlar böyle. Bu süreci özetleyen ve değerlendiren yayınıyla Cüneyt Özdemir’i izleyebilirsiniz. Bir saatlik bir canlı yayındı zaten. Ama kafanızda bir şeylerin oturması için izlemenizi tavsiye ederim.

YOUTUBE GEZİ KANALI ÖNERİM: EMRE DURMUŞ…

     Emre Durmuş kanala yeniden video atmaya başladı. Daha dün, bayadır neden ortalıklarda olmadığını anlatan bir video attı YouTube kanalına. O videoda belirttiği gibi 6 bölümlük İzlanda gezisinin ilk bölümünü bugün kanalında yayınladı. Ben uzun süredir takip ediyorum kendisini. Videolarını seviyorum. İzlanda videosunun da ilk bölümü yine çok iyiydi. Eğer siz de gezi videoları izlemeyi seviyorsanız, gönül rahatlığıyla önerebilirim size.

BONUS YAZI: “Günü birlik Van’a kahvaltı etmeye gidip gelelim mi?

İYİ Kİ CLUBHOUSE VAR…

     İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldıktan sonra Clubhouse’a bir göz attım. Tahmin ettiğim gibi bir çok odada sözleşmeyle ilgili konuşuluyordu. Herkes içindekileri döküyordu. İşte bu açıdan bu uygulamanın çok iyi olduğunu düşündüm. Hatta bunu şöyle örneklendirebilirim: Konuşmasını dinlediğim kadın, “O kadar doluyum ki bu konuda, kusura bakmayın. Sözü daha da uzatmak istemem. Diğer arkadaşlar da konuşacaktır” dedi. İnsanlar orada içindekileri dile getirip rahatlıyorlar, deşarj oluyorlar. İlk zamanlar, “Bu uygulama neye yarayacak?” diyordum. Meğer böyle şeylere yarayacakmış.

BONUS YAZI: Clubhouse gibi yeni fikirler lazım bize…

6 yorum:

  1. Youtube kanal tavsiyesi için sağol Hocam:-) Mutlu pazarlar.

    YanıtlaSil
  2. istanbul sözleşmesi olay oldu medyada yaa.

    YanıtlaSil
  3. Yurtdışında yaşadığım için Istanbul sozlesmesi ile ilgili hiçbir fikrim yok:( Clubhouse da ilk defa duydum:) Uygulamalar cok fazla olunca hangisini kullanacağını şaşırıyor insan, ben sakinlikten yanayim, blog ve Tweter yetiyor bana:)

    YanıtlaSil