Powered By Blogger

10 Şubat 2021 Çarşamba

Clubhouse gibi yeni fikirler lazım bize...

     Dünyadaki çok popüler uygulamaların Türk versiyonunu yapalım, tamam. Ama sadece bununla kalmayalım. Başka şeyler de deneyelim.

WHATSAPP OLAYI…

     Özellikle bu Whatsapp olayı kendi uygulamalarımızın olmasının ne kadar önemli olduğunu göstermiş oldu. Yerli uygulamalarımız muhakkak olmalı. Ama bunun dışında dünyayı etkisi altına alacak sosyal medya uygulamaları da yapmalıyız. En azından bunun için girişimlerde bulunmalıyız.


Clubhouse
foto kaynak: unsplash.com


TÜM FİKİRLER DENENDİ Mİ?

     “Peki nasıl? Zaten yapılacak tüm fikirler sosyal medya uygulaması olarak yapıldı. Yapılacak bir şey kalmadı?” diyebilirsiniz. Daha öncesinde buna, “Ben de bilmiyorum. Ama deneyin, farklı fikirler peşinden koşun” derdim. Ama şimdi. Önümüzde bir örnek var: Clubhouse.

İŞTE BÖYLE YAPILIR…

     Yeni bir sosyal medya uygulaması nasıl tutar gösterdi bize. Bunu aramızdan birileri düşünmüş olabilir. “Tutmaz bu fikir” demiş olabilir ya da bunu hayata geçirecek imkanı bulamamış olabilir. Ama bakın, adamlar yapmış ve tuttu. Ve şimdi millet Clubhouse’dan çıkmıyor. Enteresan bir şekilde bağımlılık yapıyor insanda.

BÖYLE FARKLI FİKİRLER…

     Sadece sesin olduğu bir uygulama olduğunu ilk duyduğumda soğuk gelmişti bana mesela. “Sadece ses ile uygulama mı olurmuş?” demiştim. Ama oldu. Olmayabilirdi de. Ama adamlar denemişler. Fikir mi fikir. İşte bizim de böyle farklı fikirler peşinde koşmamız lazım. Bir olmaz, iki olmaz ama sonunda mutlaka olur. Ve işte olduğunda da tüm dünya bizim sosyal medya uygulamamızı konuşur ve kullanır.

     Yine bu yazı ile bağlantılı olan, “Millet yeni sosyal medya uygulamalarına aç” yazımı buradan okuyabilirsin.

6 yorum:

  1. Hocam kişisel bilgilerimizin yerli bir uygulama ile kendi içimizde ele geçirilmesi mi yoksa dış mihrakların uygulamaları ile yabancıların eline geçmesi daha tehlikeli?:-))

    YanıtlaSil
  2. Yerli sosyal medya platformları çok denendi ancak bir türlü başarılı olamadılar. Bir web site kapandı gitti öyle, şimdi yeni platformlarda var ama akıbetleri ne olur bilemiyorum. Bizim milletimiz başarılı bir şeyin alternatifine ilgi göstermiyor. Bu sebeple mevcut platformların alternatifleri Türkiye'de başarılı olamıyor. Daha önce yapılmamış tarzda bir platform yapılırsa belki olabilir. Ama yine aynı şeyleri söylüyorum, mevcut sosyal medya platformları bile fazla bence bu sebeple yenisine de gerek yok.

    YanıtlaSil
  3. bakayım şu kulübe bi :)

    YanıtlaSil