Powered By Blogger

9 Ağustos 2016 Salı

#BloggerLife2 MİM

      Blog ile ilgili olan mimleri, daha bi çok seviyorum. Hem okumayı, hem de yazmayı. Sevgili EceEvren beni, #BloggerLife 2 etkinliğinde mimlemiş. Kendi yazısı bir harika olmuş. Onun da yazısını okumayanlar varsa, muhakkak okusunlar derim. Mimimizde 4 soru var. İlk sorumuzla başlayalım o zaman.
1                  1  )Blogger denilince aklınıza gelen 3 şey nedir?
     Blogger denilince aklıma  gelen ilk şey: Yazmaktır. Yazmak, uçsuz bucaksız bir deryadır. Yazmanın bir sınırı yoktur. Her istediğini yazabilirsin. Peki Blogger’ın burda bize katkısı ne? Defterine yazdığın bir yazıyı sadece sen okursun. Blogger’da yazdığın bir yazı ise öyle mi? Tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya okutma şansını bulursun.
     Blogger denilince aklıma gelen ikinci şey: Blogger sayesinde edindiğim dostluklardır. Blogger olmasa, hayatta karşılaşamayacağım, dost olamayacağım insanlarla dost oldum. Artık bir sıkıntımız olunca birbirimize ulaşıyoruz, dertlerimizi paylaşıyoruz. Bu farklı bir güzellik.
     Blogger denilince aklıma gelen üçüncü şey: Burada okuduğumuz hayatların gerçek olması çok etkiliyor beni. Biri, moralinin bozukluğunu yazmış, bir diğeri sevincini. Ama hepsinin ortak yanı, paylaşılan duyguların gerçek olması. Yani bir hikaye okumuyoruz.

bloggerlar, mim, ece evren

1         2)    Her temadan ( kişisel, gezi, kozmetik, kitap vs.) yazılarını en çok beğendiğiniz , okumaktan bıkmadığınız bloglardan örnek verin desem?
     Böyle sorulara verilen, “Hangisini söylesem, diğerinin hatrı kalır  dediklerinde, açıkçası sinir olurdum. “Söyle işte ne olacak?” derdim. Ama hakikaten, bu gerçek bir duyguymuş. Şimdi hangisini söylesem, diğeri kırılır. Zaten sevmediğim blogları takip etmiyorum. Bir bloğu sevmişsem, takip ediyorumdur. O yüzden buradan, bloglarını takip ettiklerime sesleniyorum. Hepinizin yazılarını zevkle okuyorum :)
2        3)    Yeni blog yazmaya başlayan arkadaşlara verebileceğin öneriler neler?
     Buna bir soruluk cevap yetmez. Bunu, uzun uzun yazmak lazım. Ayrı bir yazı konusu olur. Şunu da belirteyim. Ben hala ara sıra, internette bu tip yazıları okurum. Ne zaman ki bir işte oldum derseniz, işte o zaman kaybedersiniz. O yüzden ben bir yere geldim. Artık oldum diye blog dünyasından, daha iyi bloğun nasıl olacağını anlatan blog yazılarını okumaktan vazgeçmiyorum. Yazmayı seviyorsanız blog açın. Para kazanmak için açmayın. Para kazanamadan o blog çöp olur gider. Birde sadece sevdiğin konuda yaz.
3        4)    Hangi ülkede yaşamak isterdin ya da en çok gitmek istediğin mekanları yazabilir misin?
    Öncelikle ülkemi, Türkiye’yi gezip görmek isterim. Her gittiğim yerdeki halka dokunmak, neler konuşuyorlar onları dinlemek ve tarihi yerlerimizi gezdikten sonra, bu deneyimim hakkında yazılar yazmak isterim. Blogcu kafası işte :)

    En son mimleme konusuna gelirsek. Sağolsun Ece Evren, sağda solda kim varsa mimlemiş. Bize bir şey bırakmamış :) Ama hiçbir yerde mimlenmemiş olanlar olabilir. Çünkü ilk başlarda benim de başıma geliyordu. Beni kimse mimlemiyordu. İşte böyle olanlar varsa, ben de onları mimliyorum. Benim adımla bu mime cevap versinler.


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

20 yorum:

  1. Çok samimi bir yazı olmuş. Severek okudum. Bu aralar okuyarak hayat buluyorum diyebilirim. Kalemine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım moralin daha da düzelmiş. Buna sevindim. Yeni yazını gördüm ama okuma fırsatım olmadı. Okuyacağım. Bu güzel yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Sanırım tüm blog yazarı dostlarım,hepimiz mimlendik.Çok da güzel yazılar çıkıyor ortaya.Ben de hafta sonu yazmayı düşünüyorum.Sizin de elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mim kasıp kavuruyor ortalığı :) Güzel yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  3. Cevapları çok beğendim. MİMler bu yüzden yazılardan daha gerçek. Dediğin gibi okunanlar hikaye değil, gerçek bloglarda.
    Çok selamlar:)

    YanıtlaSil
  4. Samimi bir yazı olmuş gerçekten benim de katıldığım bir mim olduğu için dikkatimi çekti :) tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geldiğince samimi yazmaya çalıştım. Bu size geçmiş. Ne güzel :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Hemen takbe aldım sizi, cevaplar çok samimi olmuş :) teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevapları samimi bulmanıza sevindim :) Bende sizi takibe alıyorum. Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  6. Oooo, Cem kardeşim çalışkandır.Hemen yapmışsın.Çok teşekkür ederim.Çok yerinde cevaplar.Aslında biliyor musun, diğer araştırma yazılarına da bayılıyordun ama kişisel bloğa dönmene sevindim. Başarılarının devamı dileklerim ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elime fırsat geçmişken hemen yapayım dedim :) Bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  7. Cem yine hazır cevapsın :)) pek güzeldi cevapların kardeşim. Ellerine sağlık keyifle okudum. Bende mimlendiydim bakarsın artık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Övgülerin ve güzel yorumun için teşekkür ederim :) Çoktan gelip yazılarına yorumlarımı bıraktım bile :)

      Sil
  8. Bir gün uzak kaldım netten, baktım ki, çalışkan kardeşim mimi cevaplamış.Sağol, hem de ne kadar güzel yazmışsın.Ablandan da sitayişle bahsetmişsin, teşekkür ederim.Ne güzel şey bu mim.Soru hazırlama yeteneğim olsa ilerde ben de başlatmak istiyorum.Tabii biraz düşünmeye bakar.Kutlarım seni Cem.Başarılar dileklerimle.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni mimde unutmamışsınız. Nasıl sizden bahsetmem :) Eminim isterseniz çok iyi bir mim hazırlarsınız :) Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  9. biz hiç mimlenmeyelim hani cem abi. tamam :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni nasıl unuttum ben ya :) Kusura bakma :) O zaman şimdi mimliyorum :) Değerli yorumun beni mutlu etti. Sevgilerle.

      Sil
    2. yapmam. Utanma belası olmaz o işler :D

      Sil
    3. Peki bir daha unutma olmaz Simurg :)

      Sil