Powered By Blogger

21 Temmuz 2016 Perşembe

Cep telefonu rehberimdeki büyük temizlik...

     Cep telefonumu aldığımdan beri, hiç rehber temizliği yapmamıştım. Ne gelirse kaydetmişim rehbere. Kursa gitmişim. Kurstaki arkadaşları kaydetmişim. Kurs bitmiş. Görüşmez olmuşuz. Ama telefonları rehberde hala duruyor. Sonra Pazar günleri açık öğretim derslerine gidiyordum üniversiteye. Doğal olarak orda da arkadaşlarım oldu. Onların numaralarını da rehbere kaydetmişim. Gün geldi. O derslerde bitti. Ordaki arkadaşlarla da bir daha görüşemez, konuşamaz olduk. Ama telefonları hala rehberde kayıtlı duruyordu. Böyle böyle derken rehber büyüdü de büyüdü. Herhalde 300’ü geçmişti rehberimdeki kişi sayısı. Birkaç gün önce de telefonuma format atmıştım. Hatta onu da yazmıştım. İsterseniz telefonuma format atmamın yazısını da buradan okuyabilirsiniz.
cep telefonu rehberini silme, yaşadıklarım

                                   ŞARJIN BİTTİĞİ DURUMLAR İÇİN ÇÖZÜMÜM
     Format atacağım için rehberdeki isimleri kurtaralım diye kardeşim birkaç işlem yaptı. Nasıl işlem yaptıysa rehberdeki bir kişinin ismini, on-on beş defa daha kaydetmiş rehbere. İnanın o kadar çok kopyalamış ki. Seçerek silmeyle bile yoruldum. Devamlı irtibat halinde olduğum kişilere baktım. Sayıları 20-25’i geçmiyor. Aldım elime kalemi kağıdı. Bu kişileri numaralarıyla beraber not ettim. Bu not etmemin başka bir sebebi de vardı gerçi. Onu da anlatayım. Mesela dışardasınız. Bir arkadaşınızla buluşacaksınız. “Nerdesin” falan diye arayıp konuşacaksın. Bir bakıyorsun ki telefonun şarjı bitmiş. E adamın telefon numarasını da ezberden bilmediğine göre. Adama nasıl ulaşacaksın?
                              CEP TELEFONU REHBERİNDE 859 KİŞİ OLUR MU?
     O yüzden sık görüştüğüm kişilerin numaralarını bir kağıda not ettim. Attım cüzdana. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmam durumunda. Büfelerdeki kontörlü telefondan adama ulaşırsın. Sorun da böylece ortadan kalkmış olur. Not ettikten sonra silmek için tümünü seç dedim. Silinecek kişi sayısı olarak ekranda ne gördüm dersiniz? Tam 859. Kardeşim işlem yaparken rehberdeki kişileri o kadar çok kopyalamış ki. Kişi sayısı 1000’lere yaklaşmış. Büyük bir iştahla tümünü sil seçeneğine tıkladım. Saniyeler sonra rehberde kimsecikler kalmamıştı. Sonra sırasıyla bir kağıda not ettiğim kişileri teker teker girdim rehbere. Hemencecik bitti zaten. 20-25 kişiyi cep telefonu rehberine kaydetmek ne kadar zaman alır ki zaten. Ve böylece rehberimdeki büyük temizlik sona ermiş oldu.

Foto kaynak:Pixabay.com


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

8 yorum:

  1. Hayırlı olsun o zaman 😄. Bu cep telefonları gerçekten iyice tembel yaptı bizleri. Bir ara kendi numaramı bile bilmiyordum. Bir işlem sırasında sorduklarında açıp telefon dan bakıyordum. Bir gün bir banka memurunun garip bakışı altında o kadar çok utandım ki hemen ezberledim numaramı. Tabii sonrasında da eşimin numarasını. Teknoloji işte hem iyi hem kötü.

    YanıtlaSil
  2. yani şimdi kaç kişi var rehberde :)

    YanıtlaSil
  3. Rehberde de hayatta da kalabalık yapanları temizlemeli :)

    YanıtlaSil
  4. Oldukça sade ve huzur dolu bir yazı olmuş. Ben de uzun yolculukları seviyorum pek uyutmasa da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım yanlış yazıya yorum yapılmış. Olsun. İnsanlık halidir :) Bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil