Powered By Blogger

13 Mart 2015 Cuma

Yürümek...

     "Kalabalikta yürümek, ne de güzel oluyor" dedim bugün. Insan yasadigini hissediyor. Sosyallesiyor bir manada. Bir yandan yürürken, bir yandan da insanlari gozledim. Kimi otobüs bekliyor. Kimi bir yere yetismek için hızlı hızlı yürüyor. Hayat akıyor yani. Ben de o hayatin icine dahil oldum işte yürüyerek. Devamlı bir kosturmaca.
      Insanlari izlemeyi severim. Bir kaç dakika da olsa, onlarin hayatlarina dahil olmayi isterim. Bu nedenle insanlar arasında yürümeyi severim. Ama kosusturanlarin içinde olmak istemem nedense. Ben bakmayi, izlemeyi severim. Hani bir söz vardır, "Her insan bir kitaptır" diye. Bende bir kaç dakikaligina da olsa okurum bu insanlari. Hayat bence sokaklardadir. Hayat,  sokaklarda gezen insanlardadir.
       Ne zaman bunalsam, cikarim sokağa. Aşağı yukarı gezen insanlarin arasina girerim bende. Yururum. Rahatlarim böylece. "Hayat bu işte. Gelip geçen şu insanlar" derim. Hayatta huzur icin, mutluluk için, çok da büyük şeyler gerekmiyor. Yürümek bile huzur verebiliyor insana, mutlu edebiliyor. Yeter ki bunun farkına varalim. Başka acilardan bakmaya calisalim. Tad almaya bakalim hayattan. Bir dahaki yaziya kadar sağlıcakla kalin.
Foto kaynak : http://www.sitebuilderreport.com/stock-up#q=walk&page=1

Blog linki : yasamdanyazilar.blogspot.com.tr


2 yorum:

  1. "İnsan içine karışmak" diye bir deyim vardır ya hani, sizin yaşadığınız bu. İnsan içine karışmak önemlidir. İnsana güven verir. Yalnız olmadığını hissettirir. Bazen, ilk insanın yalnızlığını düşünürüm de içim ürperir. Size iyi hissettiren sokaktaki insanlarla konuşmak da gerekir. Ben bunu yaparım. Herhangi bir vesileyle, alışverişte veya bir yerde beklerken ayaküstü bir sohbet çok zevklidir. O sohbetlerde çok şey öğrenmişimdir. Yürüyüşleriniz için bol güneşli günler dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Bol güneşli günleri de özledik bu arada

      Sil