Powered By Blogger

10 Mart 2015 Salı

Hayirli evlat Hazal(!)

    Paramparca dizisindeki Hazal karakterinden yola çıkarak, hayırlı evlat kavramini incelemek istedim. "Evladin bile hayirlisini iste" diye boşuna dememisler. Hazal sayesinde bu sözün doğruluğunu bir kez daha anliyorsunuz. Evlat bu. Atsan atilmaz, satsan satilmaz. Ömür boyu basini agritip durur. Cevremizde öyle evlatlar var ki,  Hazal'a rahmet okutur.
       Hazal tabi burda cok bilinen bir örnek olduğu için kullanma ihtiyaci hissettim. Akşam haberlerini izlemeniz yeterli hayirli evlatlari gormeniz icin(!) Anasina babasina şiddet uygulayan hatta hayatlarina son veren cocuklar var. Yani,  buyuttugunuz evladiniz değil de katiliniz de olabilir. Bunlari yazmak bile ruhuma ağır geliyor. Ama ne yazık ki gerçekler.
         O yüzden, "Ne olursa olsun, evlat olsun" anlayisinin ne kadar da sakat bir düşünce olduğunun farkına varalim. Hayirli evlat dileyelim. Büyük lokma yiyelim, büyük konusmayalim. Hirslarimizin kurbani olmayalim. Tabi is sadece bununla da bitmiyor. Çocuğu yetistirirken de hayirli evlat özellikleriyle donatmaliyiz. Iyiyi, güzeli, doğruyu ogretmeliyiz. Kimin soyledigini hatirlamadigim bir söz, "Insan yetistirmek sanattir" der. O da ayrı bir konu. Ona da bir gün deginmeli. Toplumsal yaralarimiz var. Bunu dile getirmeli ve çözümler aramaliyiz. Bir dahaki yaziya kadar sağlıcakla kalin.
Foto kaynak : http://www.sitebuilderreport.com/stock-up#q=chil&page=2

Blog linki : yasamdanyazilar.blogspot.com.tr


2 yorum:

  1. Neden yazmaya devam etmiyorsunuz. Bıkmadan yazın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selahattin Hocam, günü gunune yazmaya çalışıyorum.

      Sil