Powered By Blogger

27 Mart 2015 Cuma

Silahsiz bir Türkiye için 4 kural...

     Türkiye'de bireysel silahlanmaya karşı tedbirlerin caydirici olduğunu söylemek zor. Gerçek anlamda bir politika olusturulmali. Ve bu politika da cocukluktan baslatilmali. Cocuklara silah sevdirilmemeli. Silahlar, cocuklardan uzak tutulmali. Cocukla silah arasina duvarlar orulmeli. Bu topraklardan silah silinmeli. Bunun için yapılması gerekenler belli aslında. Önemli olan niyet, samimiyet. Silahsiz bir toplum için benim 4 onerim var. Bu onerilere sadik kalinirsa. Yarinin silahsiz Türkiye'sine adım atılmış olunur.
      1) Oyuncak silahlar satilmayacak: Silahla ilk tanışma maalesef çocukluk cagi. Çocuğa oynasin diye silah verilip nasıl silahsiz bir toplum beklenebilir ki. Oyuncak sektöründen silahlar kaldirilmali. Bir daha oyuncak raflarinda yerini alamayacak sekilde hemde.
      2) Ruhsatli da olsa kimseye silah satilmayacak: Ben bu mantığa karsiyim. Zaten ruhsatlarin guvenilirligi de tartışma konusu. Guvensek bile, bir anlik sinire yenik dusulmeyecegini kim garanti edebilir ki. Silah, sadece ve sadece güvenlik guclerinde olmali. Normal, sivil bir vatandasta silahin ne isi var.
      3) Silahli bilgisayar oyunlari yasaklanacak: Şu anda çocuklar için en büyük tehlike bilgisayar oyunlari. Bu bilgisayar oyunlari çocuklarda silaha olan ozentiyi tavan yaptiriyor. Ve cocuk, silah seven bir birey olarak yetisiyor. Ne olursa olsun, silahli bilgisayar oyunlari yasaklanmali.
      4) Oyun salonlarinda silahli oyunlar yasaklanacak: Daha geçen hafta bir oyun salonuna yegenimi götürdüm. Iki tane silahli oyun vardı. Yine goruyorsunuz. Cocuklarla silahlari yine bir araya getiriyoruz böylece. Çocuklarin oyun salonunda silah oyunlarinin ne isi var. Bunun mantikli bir sebebi olabilir mi? Silahin olduğu yerde zaten mantık olmaz.
       Silahsiz bir Türkiye icin bu 4 madde, hemen uygulamaya gecirilmelidir. Bu konuda bir eylem planı olusturulmali. Ve bu eylem plani çerçevesinde bu kurallara sadik kalinmali.
      

      Foto kaynak : http://www.sitebuilderreport.com/stock-up


       Blog linki : yasamdanyazilar.blogspot.com


2 yorum:

  1. Cem, silahların üzerine de o sigaraya yazılmış yazılara benzer ( Dönüp sana da patlar bir gün )gibi ama kalıcı olanlardan yapıştırılsa. Zira sigara içenin zararı kendisine. Silahın kime doğrultulacağı hiç belli olmaz :)

    YanıtlaSil