Powered By Blogger

11 Mart 2015 Çarşamba

Sofra hazır, buyrun sofraya...

   En sevdiğim sözlerden biridir bu söz. Bana, mutluluğa bir çağrı gibi gelir. Çünkü o sofraya tüm aile çağrılır. Tüm aile, ortak bir şey yapmanın zevkini yaşarlar doyasıya. Onun için sofralar, aileler için çok önemlidir. Bir şeyler paylaşmanın  yerlerinden biridir sofralar. Hele ramazan sofraları daha da bir başkadır. Mutluluk, katlanır da katlanır. Ramazan gelse de, yine yazsak o güzel sofraları.

Mutlu aile yemekleri
foto kaynak: pinterest.com
Hanımlar mutfakta yemekleri hazırlarlar. Beyler, televizyon karşısında sabırsızlıkla yemeği beklerler. Dakikalar geçer. "Hadi Ayşe Hanım, açlıktan öldük" der evin en yaşlısı. Bir yandan da harıl harıl sofra kurulur. Tabakların, her masaya konuşlarında çıkan o kendilerine has sesleri, sabırsızlığı bir kat daha arttırır. Klasik bir sofra kuruluşunu anlatıyorum dikkat ettiyseniz. Ama o mutluluk klasik değil. O mutluluk, bizi biz yapan hisler.

       Artık her şey hazırdır. Ve o,  mutluluk verici söz ağızdan çıkar, "Sofra hazır, buyrun sofraya". Ve tüm aile bu söz üzerine sofraya gelir. Ve işte o an bir aile için mutluluğun resmidir. Hayatta böyle güzel anlar bizi mutlu kılar. İçimiz yaşama sevinciyle dolar. Belki sofralarda eskisi gibi ailenin tamamı bulunmuyor olabilir. Bu durum, bu güzellikten mahrum kalmak anlamına gelir. Böyle bir durumunuz varsa, ne yapıp edin o sofraya tüm aileyi toplayın. Mutluluğu, huzuru sizde böylelikle tadın.
       
       Bir dahaki yazıya kadar sağlıcakla kalın.
     
       Blog linki : yasamdanyazilar.blogspot.com.tr

4 yorum: