Powered By Blogger

4 Mart 2015 Çarşamba

Çay azalttim. Çünkü...

     Bunun tek sebebi sayin Ayşe Tolga'dir. "Kim bu Ayşe Tolga?" diyen varsa eğer. Hani Seksenler dizisinde Ahmet"in eşini oynayan var ya, işte o. Daha da tanimadiysaniz artik. Bi zahmet Google'a sorun. Benden bu kadar yardım. Ayşe Hanim, Ceyhun Yılmazin Trt'de başlayan yeni programani katilmisti. Orda konu sağlıklı yaşama geldi.
      Ayşe Tolga, sağlıklı yaşamaya çok özen gosterirmis. Cevresinde de böyle taninirmis. Bende o programda öğrendim. Çay ikram etmislerdi. "Cayla ilgili ne diyorsun?"  sorusuna Ayşe Hanım, "Fazla icmemek lazim. Kansizliga yol açıyor" dedi. Ben bunu bir duy. Bir numarali da icecegim benim. Bir şeyler yapmam gerektiğini anladim ve harekete gectim.
    "Ne yaptin?" derseniz. Bir bardak eksilttim cayimi. Üç bardak icerdim normalde. Büyük bir karar alip bunu ikiye düşürdüm. Bire düşer mi? Zor. Üç fazla tamam da. Bir de çok az. Böylelikle hayatimda bende sağlıklı yaşam yönünde bir adım attım. Başka sağlıklı yaşam uygulamalarim dilerim olur da, bende sizinle bunlari paylasarim. Hadi sağlıcakla kalin.

Foto kaynak : http://www.sitebuilderreport.com/stock-up#q=tea

Blog linki : yasamdanyazilar.blogspot.com


6 yorum:

  1. Radikal bir kararla çayınızı azaltmanız gerçekten takdire şayan :) Fakat kansızlık günde 3 bardak çay içmekle olmaz. Biraz bünye ile alakalı. Ama tabii azaltmakta fayda var :) tebrik ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Radikal bir karar aldigimin farkındayım :) Zaman ayirip yazimi okuduğunuz içinde ayrıca tesekkurler. Saygılarımla

      Sil
  2. Yazının başlığını gördüğüm anda konusunu anladım. Çünkü, aynı konuda ben de derde düşmüştüm de çaresini bulunca da bloğumda paylaşmıştım. Bahsettiğim yazımı tekrar yayımladım. Belki işine yarar. Demli çay tadında, keyifli bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen yaziniza bakacağım. Ayrıca bu ne güzel bir hafta sonu dileği böyle. Ne kadar da içten. Sizin kadar iyi bir hafta sonu dileği olmasa da kabul edin. Iyi hafta sonlari.

      Sil
  3. Vallaha sizin adınıza sevindim ,kendi adıma üzüldüm.Çayı severim.Oldumuda,bol bol içerim.Sigarayıda bıraktım bu yüzden içiceği çok içiyorum.Kola içmiyorum pek ice tea,yaada çayiçiyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gibi çay seven bir arkadas i tanimaktan memnun oldum:)

      Sil