Powered By Blogger

6 Ağustos 2021 Cuma

Türkçeyi iyi kullanmak için...

     Ahmet Ümit bir röportajında, Türkçeyi iyi kullanmak için bu toprakların yazarlarını okumamız gerektiğini söylüyordu. Ben de bundan yola çıkarak, okunmamış Türk yazar bırakmama düşüncesindeyim. Her yazarın en az bir kitabını okumak istiyorum. Mesela kütüphaneye bu son gidişimde Yekta Kopan’ın, Aile Çay Bahçesi kitabını aldım. Vedat Türkali’nin de Yalancı Tanıklar Kahvesi’ni. İki yazarın da ilk defa kitaplarını okuyacağım. Ve bundan heyecan duyuyorum.

ŞÜKÜR Kİ TERMİK SANTRAL YANGINI SÖNDÜRÜLMÜŞ… 

     Dün gece yatarken yangın termik santrale sıçramış ve santralde patlamalar yaşanmaya başlamıştı. Sabah kalktığımda santraldeki yangının söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarına geçildiğini gördüm. Santralin sadece bir ünitesi zarar görmüş. Neyse ki bu yangını söndürebildik. Darısı diğer ormanlarımızın başına.

TÜRKLER OLARAK EĞER Kİ İNANIRSAK…

     Ahmet Ümit’in, Kar Kokusu kitabını okuyorum. Kitapta bir davaya, bir ideale kendini adamış Türkler var. Gerçekten bu tür konularda biz samimiyiz. Eğer bir şeye gönülden inanmışsak, tüm içtenliğimizle tüm fedakarlıkları ortaya koyuyoruz bir bir.

    

13 yorum:

  1. Her yazardan bir kitap okuma fikri iyiymiş. Ben başaramam galiba. Kitapları okudukça paylaşırsın bizle de. :)
    Termik santrelde yangının sönmesine sevindim. Kaygı ile takip ediyorduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarırsın. Sadece alışkanlık haline getirme mesele :)

      Sil
  2. Vedat Türkali'nin okumadığım bir iki kitabı kalmıştır, yani demem o ki muhteşem bir yazardır, benim en sevdiğim yerli yazarlar arasındadır. Mavi Karanlık, Bir Gün Tek Başına, Güven-1, Güven-2 hepsi muhteşemdir.
    Keyifli okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Gün Tek Başına kitabını biliyordum. Ama kütüphanede onu bulamayınca ne varsa onu aldım. Teşekkürler :)

      Sil
  3. Ahmet Ümit en favori yerli yazarlarımdan, tüm kitaplarını okudum :) Kesinlikle yerli yazarlarımızı okumalıyız, ben de yeni yeni okumaya başladım yerli yazarlarımızı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ümit'in okumadığım kitapları daha var. Sırasıyla okuyacağım onları da :) Yerli yazarlarımıza karşı bir mesafe var gibi tüm kitap okuyanlarda. Bunu aşmamız lazım :)

      Sil
  4. türkler hangi davalara inanıyo ki söle bi tane :)

    YanıtlaSil
  5. Ahmet Ümit'i hiç okumadım. Ama merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  6. Şimdi hatırladım. O kitabı sende görmüştüm ben :)

    YanıtlaSil
  7. Kitabı görür görmez o yazın aklıma geldi demek ki. Hemen aldım :)

    YanıtlaSil